Poradna LG 42LB561V

Autor: | Vloženo: 18.01.2015 000 22:23 | Témata: Poradna LG 42LB561V

Proč IPS? Vždyť černá je šedivá.

Má to kromě pozorovacích úhlů ještě nějakou výhodu? Stejně mi připadá, že rozdíl oproti VA panelům není s těmi úhly moc rozdíl. Navíc tam, kde je polarizační filtr pro pasivní 3D, tak ten ty úhly stejně degraduje. Proč to lidi kupujou?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. ledna 2015

    Dobrý den,

    TV má velice dobrý poměr cena/výkon. Jedná se o TV do deseti tisíc, nemůžete jí hodnotit jako TV, která stojí řádově o několik nul více.

    V této kategorii se jedná o dobrou TV a většině uživatelům takové TV plně dostačují.

    S pozdravem

    Jana V O B E J D O V Á
    asistentka prodeje
    levneelektro.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • honza

      19. ledna 2015 - honza

      díky za reakci. zřejmě to někdo moc nevnímá. na diskusním fóru tvfreak právě lg a ips panely celkově dosti haní. nakonec se tomu ani nedivím. nemá flash pro přehrávání videa, má dualcore procesor, když za stejnou cenu má samsung quadcore, pro usb přehrávání nemá potenciál do budoucna (bez nového kodeku), byla mi doporučena UE32H5570, která má právě VA panel pro dobrou černou. nebo mi doporučíte lepší pro potřeby kvalitního obrazu a smart? ... nepotřebuju 100hz panel, kde bych stejně tu plynulost vypnul, nemám rád ten telenovelácký efekt. právě do těch 10000,- bych se určitě chtěl vejít.


    • Anonymní uživatel

      20. ledna 2015 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,

      řada H5570 patří mezi nejprodávanější modely Samsungu, také je ovšem dražší než nižší řady LG. Záleží na Vás, myslím, že nic nezkazíte LG ani Samsungem.

      Z vlastní zkušenosti, měli jsme doma tuto TV akorát ve větší úhlopříčce, teď jsme vyměnili za o něco větší LG a jsme spokojeni stále. Pokud ty TV doma nemáte vedle sebe, myslím, že si rozdílů v obrazu nevšimnete.

      Co se týče 100 Hz panelu, ten vypnout nejde :-). TV ovšem mají navíc i různá softwarová vylepšení obrazu, tato vylepšení se dají vypnout. 50 Hz panely jsou známé tím, že se jemně seká obraz při sledování titulků na konci filmu nebo při rychlých záběrech. Ovšem také to je věc, které si většina uživatelů ani nevšimne, pokud nemá hned vedle porovnání. Na sledování jsou ale ovšem lepší 100 Hz panely. LG patří mezi značku, která jako jedna z mála u většiny modelů uvádí i obnovovací frekvenci obrazu, nejen součet softwarových vylepšení s frekvencí panelu. Tento součet poznáte tím, že se uvádí nějaká další písmena za Hz (př. 100 Hz MCI, 400 Hz Motion Flow, 200 Hz CMR apod.).

      Smart TV je především na uživatelích, jestli to využijí nebo ne. Dá se koupit TV Box, taková "krabička" s androidem, která mi přijde uživatelsky použitelnější než Smart prostředí televizí (především kvůli OS), případně lze místo Smart prostředí využít konzole (Playstation, Xbox) či Blu-Ray přehrávače.

      S pozdravem

      Jana V O B E J D O V Á
      asistentka prodeje
      levneelektro.cz


    • honza

      20. ledna 2015 - honza

      mně právě se to sekání líbí, je to bohužel nedostatek natáčení (24 snímků za vteřinu), to zplynulňování je pak takové vyumělkované, vypadá to jak brazilská telenovela. šmouhovitost (motion blur) vnímám také jako zcela přirozený efekt. čím dražší tv, tím více má ostrý obraz, což je právě víc zkreslená realita..každý je holt jiný. No vidíte, ty čínské android krabičky (nemyslím vyloženě čínské, ale nejlépe vycházejí právě z číny za pár dolarů z aliexpresu, dx a podobně :) )... na to jsem zcela zapomněl, je vidět, že jste na svém místě a máte dobrý přehled. nakonec půjdu do té h5570 nejen kvůli 4jádru - reakce na ovladač se tady na heurece lidem moc u lg nezamlouvají a také často ani ty android krabičky nemají patřičné kodeky... dokonce ani nejnovější mobilní děla od lg, samsungu, apod nepřehrají právě to, co umí právě ta h5570 - je to ten hevc kodek. u mobilů se to dá samozřejmě pochopit, ale u tv by mě to mrzelo. zejména mi šlo ale o to IPS, které jsem nakonec kvůli sledování tv primárně v noci zavrhl.


  • anonymni uzivatel

    anonymni uzivatel

    21. ledna 2015

    Pokud chcete cernou mit cernou, volte VA panel, pokud vam jde o uhly volte IPS, ale stejne resit uhly je trochu blbost...vyrobci tam napisou 178 stupnu, aby se nejaky vocasove chytli, to uz tam rovnou muzou napsat 180. Nedvidim taky duvod pro LG...radsi sony, panasonic nebo samsung - tam je cerna lepsi ( pokud tedy vyberete va panel a ne ips, ktery ma treba as650 od panaku, samsung ma va snad vsechy a sony myslim taky), panasonic a samsung maji taky navic flash podporu, samsung ma quadcore-rychlejsi, sony ma zas operu browser a super zvuk, nizsi imput lag do her..nevim o veci, kterou by melo lg lepsi nez nektera z techto jinych znacek.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.