Poradna Panasonic TX-P50VT30

Autor: | Vloženo: 15.05.2012 000 08:52 | Témata: Poradna Panasonic TX-P50VT30

Kvalita obrazu při sledování hokeje - led do zelena ?

Zjistil jsem, že při sledování hokeje je ledová plocha místy do zelena. Je to vidět hlavně při kvalitě obrazu " normální", při "dynamické" kvalitě to není tak markantní. Program CT4 HD. Setkali jste se s tím někdo? Díky.

  • Johnny B

    Johnny B

    15. května 2012

    Tímhle fenoménem trpí VŠECHNY loňské (xT30) modely - stačí se trochu porozhlédnout po internetu... (ne všichni si toho všimnou, záleží taky na kombinaci nastavení obrazu / kontrastu / světelných podmínkách místnosti atd.)
    Já jsem to reklamoval, dostal jsem jinou VT30, ta tím trpěla taky, takže jsem čekal na uvedení letošního modelu VT50 (podle zahraničních recenzí a zkušensotí nových majitelů by všechny letošní modely tímhle trpět neměly), požádal jsem tedy Panasonic o výměnu (takhle se THX certifikovaná vlajková plasma opravdu chovat nemůže) a bylo mi vyhověno, tudíž teď každým dnem očekávám novou VT50.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Honza

      16. května 2012 - Honza

      Jsem na tom úplně stejně - už mám druhou P50VT30 a opět led je místy zelený... Nechápu jakým způsobem vyhodnocují výrobky :
      cituji:
      "S potěšením bychom Vám chtěli oznámit, že společnost Panasonic získala v tomto roce dvě prestižní ocenění od evropské asociace EISA . NEJLEPŠÍM EVROPSKÝM PLAZMOVÝM TELEVIZOREM byl zvolen špičkový model VIERA TX-P50VT30, který uchvátil porotu vynikající kvalitou obrazu a širokou nabídkou internetových služeb Viera Connect. " - uchvácená porota byla zřejmě slepá....


    • Zaken

      29. května 2012 - Zaken

      Já mám TV od listopadu 2011 a nic jsem nepozoroval. Je možné, že mám již model 2011-2012. U mě se popisovaný problém nevyskytuje.
      Nový model se začal prodávat 09-10/2011 co si tak vybavuji.


    • Johnny B

      29. května 2012 - Johnny B

      Nový model určitě nemáte - to je totiž VT50 a ta je na trhu jen pár týdnů (já jsem jí právě obdržel výměnou za postiženou VT30 a jsem zatím velmi spokojen).
      Jak jsem psal zelenými fleky trpí všechny modely roku 2011 tj xT30 - pouze síla efektu se různí a také ne každý si toho všimne / ne každému to vadí, takže pokud jste si toho nevšiml, buďte rád :-)


    • Zaken

      29. května 2012 - Zaken

      Možná se na to zasoustředím. V případě, že si to uvědomím, jaký postup doporučujete? Reklamaci u prodejce nebo přímo Panasonic servis?


    • Johnny B

      30. května 2012 - Johnny B

      Nejlépe se to odhalí na celoobrazovkových jednobarevných snímcích v odstínech šedé - např. na těchto:
      https://picasaweb.google.com...

      Tady je jako příklad (několikadílné) diskuzní vlákno na serveru AVForums věnované tomuto problému:
      http://www.avforums.com...

      Já jsem oslovil přímo Panasonic servis, technik přišel - viděl, problém jsem nafotil a poslal jim to na e-mail s tím, že takto si THX certifikovanou vlajkovou loď předního světového výrobce plasem nepředstavuji a že podle ohlasů ze zahraničí by letošní modely tímto neduhem trpět neměly - no a k mému milému překvapení Panasonic jednoduše a bez vytáček souhlasil, VT50 je doma a už se zahořuje :-)
      Tohle by se např. u Samsungu nestalo ani náhodou (mám s nima nemalé a nemilé zkušenosti)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.