Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 26.03.2012 000 15:52 | Témata: Poradna Televize

Vyřešit příjem jednoho a nahrávání druhého programu

Dobrý den, prosím o radu.Chci koupit televizi na satelitní příjem.Parametry: značka nerozhoduje,šířka do 70cm,cena nerozhoduje,dám přednost kvalitě.Především chci jeden program sledovat a druhý někam nahrávat.Na hardisk nebo něco externího (nerozhoduje).Ráda bych nahraný produkt zeditovala(reklamy a konce či začátky pořadu)a nejlépe vypálila na DVD.Takový DVD rekordér doufám, že ještě existuje, má jej totiž dcera.měl byl kompatibilní s novou TV.Jaký mi poradíte satelit, televizi,event rekordér.Není-li řešení, poraďte i pro pozemní vysílání.A kdyby byl klasický PIP, (tj.jeden program sleduji a v rožku koukám, kdy skončí na druhém reklama), tak budu nadšena.
Děkuji za Vaši trpělivost a těším se na Vaši odpovědˇ
Kalvodová

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. března 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Vaše požadavky je možno splnit hned několika varianty, záleží především na ceně a snadnosti obsluhy. Z požadavku vyplívá, že pro současné nahrávání a sledování jiného programu potřebujete dva tunery (nerozhoduje jestli budou v jednom zařízení), a že chcete satelitní příjem (tady není úplně jasné zda chcete dva satenítní tunery (tedy možnost sledovat satelitní program a zároveň nahrávat jiný satelitní program), nebo se spokojíte jen s jedním satelitním a jedním nebo dvěma dvb-t tunerem. Obecně variant se dvěma satelitními tunery bude minimum, protože to pak vyžaduje také dva kabely z paraboly satelitu)).
    Nicméně možnosti jsou.
    -TV se dvěma satelitními tunery nebo se satelitním tunerem a DVB-T s možností současného nahrávání na HDD a sledování, je málo, a jsou ve vyšší třídě, které většinou nejsou dostupné ve velikosti do 70cm. Nicméně byla by to nejpohodlnější varianta
    -Možnost si koupit TV se satelitním tunerem (např Panasonic TX-L32DT30) a DVD recorder s HDD se satelitním tunerem (nebo už jen s DVB-T) např Panasonic DMR-EX83 nebo EX72S, umožní to co potřebujete, tedy sledovat jeden program a druhý nazávisle nahrávat, navíc umožní program jednoduše upravit, a následně vypálit na DVD.
    -Další možností jsou různá multimediální centra, ke kterým lze připojit HDD, bude spíše levnější varianta, ale nejvíce složitá a omezená (bez možnosti nahrávání na DVD).

    Zatím bych asi nejvíce zvažoval tu prostřední variantu. Případně zkuste upřesnit, zda potřebujete dva satelitní tunery nebo stačí jeden satelitní a jeden dvb-t. Dale upřesnění ohledně velikosti TV, ulopříčka do 70cm je dnes velmi limitující. A další upřesnění, zda vyžadujete vyšší kvalitu HD (pro sledování nebo i pro nahrané pořady).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Miroslava Kalvodová

      27. března 2012 - Miroslava Kalvodová

      mnohokrát děkuji za odpověď.Bohužel velikost úhlopříčky 70cm je pro mne dost limitující,vyšší kvality HD bych se i zřekla.Chápu dobře, že když nebudu mít dva satelitní tunery,musím zároveň při sledování jednoho pořadu ze satelitu jiný pořad (jiný kanál) současně nahrávat pomocí příjmu anténou?
      Našlo by se řešení pro mé požadavky pořízením antény namísto satelitu?Jde o chatovou oblast, kde pobýváme celé léto a loňský rok jsme přežili ještě s analogem.
      Děkuji za Vaši ochotu
      S pozdravem Kalvodová


    • Anonymní uživatel

      27. března 2012 - Anonymní uživatel

      Aha, pak bych opravdu v první řadě vyzkoušel možnost příjmu digitálního pozemního vysílání přes anténu (DVB-T). Pokud jste chytali analog, je pravděpodobné že budete chytat i DVB-T (obecně platí že digitální signál má lepší pokrytí než analogový).

      Pokud bude možný příjem DVB-T, tak jednak to bude levnější, bude jednoduší možnost realizovat současné sledování a nahrávání jiného programu, a bude i daleko větší výber z TV a rekordérů.
      V takovém případadě vám bude stačit prakticky libovolná TV (s DVB-T) a téměř libovolný DVD recorder s HDD (taky s DVB-T).

      Pokud by to možné nebylo, a byl by možný pouze satelitní příjem, a nebyl by požadavek na současné sledování a nahrávání jiného programu, tak je to ještě jednoduché, ale při tomto požadavku budete potřebovat jednak satelitní parabolu se dvěma výstupy (twin LNB), TV se satelitním tunerem, nebo TV se satelitním set-top-boxem, a rekorder se satelitním tunerem. Celkově bude řešení dražší a i složitější na obsluhu.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.