Poradna Samsung UE40D6570

Autor: | Vloženo: 08.08.2011 000 22:03 | Témata: Poradna Samsung UE40D6570

Nahrávání z USB na flashdisk.

Může mi někdo poradit, jakou "flešku" koupit,abych mohl nahrávat tv pořady? Stačila by třeba KINGSTON DataTraveler R500, 16GB, USB 2.0,která prý je nejrychlejší na trhu ? Děkuji.

  • Matyáš

    Matyáš

    8. srpna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zkoušel jsem nahrávat na flešku KINGSTON 8GB. Rychlost byla vpořádku, ale problémy byly s formátováním flešky. Někdy to prostě nešlo naformátovat, přesněji při testu se našla nějaká chyba a nedalo se na ní nahrávat. Přeformátováním v PC a opětovným formátováním v TV se to třeba po několika pokusech podařilo a pak to šlo bez problémů. Proto bude nutné kontaktovat výrobce, aby nám doporučil flešku nebo HDD, které budou spolehlivě s TV komunikovat, nebo zkoušet s kterou to půjde.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (8)
    • Ne (2)
    • Karel

      15. srpna 2011 - Karel

      Ahoj Matyáši.Dneska jsem koupil flešku ADATA 16GB rychlost 30/10
      a už ji formátuju v tv a pak v pc asi po dvacáte jak píšeš a stále nic.Čím to může být? Zkoušel jsem nahrávat jak ze satelitu volné programy,tak z DVBT ale stále nic.Po formátu a testu v tv mi to stále hlásí "Při testu výkonu zařízení došlo k chybě" nebo "Toto zařízení není vhodné k nahrávání". Co s tím,prosím.


    • Karel

      23. srpna 2011 - Karel

      Včera jsem měl chuť "lítat" s fleškou od PC k TV a opačně a zase nic.Matyaši jaký systém souborů volíš před formátováním? NTFS,FAT,exFAT,nebo výchozí FAT32? Toto mi odepsali ze Samsungu:

      Dobrý den
      děkujeme, že jste se obrátil na zákaznickou linku společnosti SAMSUNGVelice nás těší, že se zajímáte o naše produkty.
      Podle našich informací můžete používat na nahrávaní i flashdisk. Min. velikost je 2 Gb.Nahrávání je možné z DVB-T.
      Máte–li jakýkoliv další dotaz, kontaktujte nás na bezplatné zákaznické lince.CZ 800 726 786
      SK 0800 726 786

      S pozdravem,

      Szilard Gal

      Zákaznická infolinka SAMSUNG





    • Matyáš

      24. srpna 2011 - Matyáš

      Dobrý večer,
      já jsem používal formáty FAT a FAT32, protože jiné v PC nemám. Poprvé se to podařilo na FAT a podruhé to na něj nešlo tak jsem zkusil FAT32 a podařilo se, ale těch pokusů než se to podařilo bylo více a je to asi víceméně náhoda. Můj 2GB flashdisk stále nahrává, ale netroufám si ji znovu formátovat.
      Ohledně odpovědi od Samsungu já dostal úplně jiné informace, které jsem také zveřejnil. Zdá se, že si s námi trochu hrají.


    • Karel

      27. srpna 2011 - Karel

      No konečně !!! Už ani nevím kolikátý pokus to byl,ale povedlo se.Flešku Adata 16GB jsem sformátoval v PC v systému souboru NTFS a už to funguje. Je to sice malá paměť (v HD jen asi 1.43h., SP 3.2 h.)ale na přechodnou dobu,než si pořídím externí HDD to stačí.Šlo mi hlavně o to, jestli lze nahrávat ze satelitu NOVA HD,PRIMA HD ,ČT HD a ostatní,třeba slovenské pořady.Tak opravdu to jde bez omezení,nahruju jakýkoliv kanál ze satelitu i DVB-T. Škoda,že se nedá nahrávat jeden program a sledovat druhý,ale to už je jiná věc.Anebo to možná jde,ale zatím jsem na to nepřišel.


  • Michal

    Michal

    15. srpna 2011

    Zdravim. Dnes jsem zkousel flashku,sice jenom 8GB,ale i kdyz ji naformatuju v TV,tak mi to pak hazi - Pri testu doslo k chybe a pak,ze neni vhodna k nahravani. Je vysoko rychlostni,zn.Corsair
    Chce to zjistit znacku Flashky

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (1)
    • Karel

      15. srpna 2011 - Karel

      No to je přesně jako mě. A už jsem vyzkoužel Adata,Kingston a SanDisk. Pordí někdo co s tím?


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    16. srpna 2011

    Ahoj,
    protože se množí dotazy na co je vhodné nahrávat funkcí PVR pořady TV a většině vznikají problémy také s formátováním, informoval jsem se na to přímo u Samsungu.
    Zde jsou poskytnuté informace:
    Platí zásada, že takto nahraný pořad lze přehrát pouze na TV, na kterém byl nahrán. Nelze přehrát ani na naprosto stejném typu TV, protože je to vázáno na základní desku TV. Je to prý z důvodu autorských práv, aby se zabránilo kopírování.

    1. Flešku jako paměťové médium vůbec nedoporučují.
    2. Doporučují HDD s externím napájením (nebo bez napájení do 500mA), na velikosti kapacity nezáleží. Měl by prý fungovat např. STORYSTATION M3, ale i jiné, které splňují minimální parametry.
    3. Paměťové médium zapojit na TV pouze do USB1!

    Minimální požadované parametry pro HDD:
    Rychlost čtení minimálně 20MB/s
    Rychlost zápisu minimálně 34MB/s
    Otáčky minimálně 5400/min
    Spotřeba při napájení z USB maximálně 500 mA nebo 5V

    Přes toto všechno mám osobní zkušenost, že podaří-li se jednou správně naformátovat flešku (v mém případě KINGSTON 2 GB), nahrávání fungovalo zdá se bez problémů. Problém nastal, až jsem znovu dal formátování v TV, abych smazal najednou všechny dosud nahrané pořady. Pak trvalo poměrně dlouho, než jsem to i s pomocí formátování v PC (FAT 32, FAT) znovu naformátoval. Je to ale o trpělivosti a náhodě a nemusí to platit na jiné flešky. Doporučuji proto mazat pořady mazáním po jednom pořadu a v žádném případě formátování pro tyto účely mazání nepoužívat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (53)
    • Ne (5)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.