Poradna Samsung UE55KU6072

Autor: | Vloženo: 11.02.2017 000 11:49 | Témata: Poradna Samsung UE55KU6072

Vady obrazovek

Tak jsem si koupil tuto TV a musím říci, že jsem strašně moc rozčarovaný kvalitou výrobního procesu od Samsungu.

Když jsem si ji přivezl domů, tak jsem ji přes HDMI napojil na notebook a udělal klasický test - černá, bílá, červená, zelená, modrá obrazovka. Ihned jsem objevil, že v jednom místě je vadná LED dioda - stále svítila plným jasem. Vzal jsem tedy TV zpět do prodejny. Tam mi ji vzali a dali novou. Abych se s ní zbytečně netahal tam a zpět, vybalili jsme ji rovnou na prodejně a udělali ten samý test - a ejhle - ta nová zase měla mrtvý pixel. Tak zase zabalit a další... ta neměla žádnou vadu - hurá. Už jsem ji chtěl zabalit a najednou koukám - zase vadný pixel - na 100% v místě, kde před chvílí nebyl! Trochu jsem v tom místě obrazovku zmáčkl a světe div se - pixel zmizel... po krátké manipulaci s TV se ale objevil nový - opět v místě, kde nebyl. Tak jsem to vzdal a TV si nevzal, nechal si vrátit peníze a jel domů. Poté si ji objednal u úplně jiného prodejce. No a doma zase udělal test - tentokrát opět vadný pixel, ale trochu jiným způsobem - ty v prodejně byla klasicky mrtvé, tady u té je to takové "rozmazané" přes cca 4 pixely.

Takže si to shrneme - 4 fungl nové televize, z toho všechny mají vadu obrazovky. Celkem se jedná o 3 různé vady. Je tohle vážně normální? Myslel jsem, že Samsung je značka, která si kvalitu dokáže ohlídat, ale tohle mě vážně dostalo...

Tu poslední mám stále doma a přemýšlím, co dělat - pravda, při běžném používání nemá člověk šancí tu vadu vidět (kromě té první se svítící LED - to vidět bylo), ale štve mě to - fungl nová UHD TV, tak by člověk chtěl, aby byla v pořádku... Obávám se, že když ji půjdu reklamovat a vezmu zase jinou, bude tam opět něco - dle současné zkušenosti snad neexistuje TV bez vad obrazovky... Otázka je, zda je to u jiných TV / výrobců lepší... Možná bych šel do LG 605V ale ta nemá RGB.

Je tu někdo, kdo má tuto TV doma a také si zkoušel udělat test obrazovky (např. pomocí Dead Pixel Buddy)? Pokud ano, jak jste dopadli?

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.