Poradna LG 39LN575S

Autor: | Vloženo: 06.12.2014 000 01:23 | Témata: Poradna LG 39LN575S

Omylem naformátovaný disk - smazání původních souborů

Mám TV LG 39LN575S-ZE a nešťastným nedopatřením jsem spustila inicializaci externího disku do zařízení Time Machine II a vymazala si tak veškerá data. :-( Na obrazovce sice proběhla informace v tom smyslu, že inicializace nebyla dokončena (nebo neproběhla korektně), nicméně soubor tam žádný, bohužel, není. Je, prosím, nějaká šance na záchranu těchto dat nebo je dopad ztráty prostřednictvím TV fatální? Jsem z toho naprosto zoufalá, dat tam byla spousta, ale rozhodně největší cenu pro mě mají rodinné fotografie a videa. Byla by větší šance svěřit toto odborníkům, než se o záchranu pokoušet vlastními silami? Děkuji Vám mnohokrát za radu a brzkou odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. prosince 2014

    Naformátování (přeformátování) znamená zjednodušeně vymazání původního obsahu a vytvoření nového systému (formátu) na disku pro další - nový zápis na něj. Běžně je nemožné ztracené soubory obnovit. Odborníci dokáží obnovit - přepsat data na nový disk v případě závady disku, o údajném načtení vymazaných dat jsem se dočetl pouze ne netu, že někdo a nějakým způsobem toto dokáže, ale není to běžná praxe, dokonce snad ani legální, tudíž asi nebude tato služba nabízená.Jedině se opravdu poptat odborníků na tyto služby (záchrana dat), kteří možná budou znát informace , o kterých jsem psal.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      6. prosince 2014 - Anonymní uživatel

      Jinak pro další připojování disku k TV - pokud chcete jen prohlížet obsah disku, nepřipojujte ho do 1. USB (HDD IN) - jedině na něm je možnost nahrávat a inicializovat disk, čili ho i vymazat. Na USB 2 a 3 toto nejde ani omylem. Data, o která nechcete přijít, je lepší mít v úložišti se dvěma disky, zapojenými do RAID = na oba disky se zapisují data současně, při závadě na jednom disku vám data zůstanou na disku druhém. Vadný disk se vymění a na nový se opět zkopírují data z disku funkčního. Tak nepřicházíte o data, na kterých vám záleží.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.