Poradna LG 42LF652V

Autor: | Vloženo: 30.10.2015 000 14:32 | Témata: Poradna LG 42LF652V

Která je lepší?

Tato LG nebo s aktivním 3D Panasonic TX-40CS630E ? K tomu se navíc musí dokupovat 3D brýle. Ale jinak, co má jaké přednosti, když nepotřebuji přes Wi-fi streamovat, stačí mi LG, ne?
A jak je to s natáčením pořadů, přehraju je pak třeba i v PC, nebo u obou jen v TV? A co jiné kodeky filmů, zvládají oboje vše dneska běžné u filmů?

  • Intago

    Intago

    1. listopadu 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Mám LG trochu starší než tahle, ale cloudingu a mála kodeků se nebojím. Upgradoval jsem si software a jsem spokojen, přehraju skoro vše.
    Nahrávám na Technisat S2, takže zašifrováno nemám a jsem spokojen. Jak origo 3D tak přepočet fungují ukázkově. Jedinou výhodou aktivních 3D je že jsou méně vidět řádky, pasivní jede na polovinu řádků, jinak jen výhody.
    Podrobněji na http://intago.sweb.cz/3DTV.htm
    3D TV zdar!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • czmode

    czmode

    31. října 2015

    LG má IPS a ten Panasonic má VA typ displeje. Chceš černou jako černou a nebo mít lepší úhly a mít černou šedivější?
    VA Panely:
    černá na úrovni kolem 0.025 - 0.06 cd/m2,
    z toho vyplývá vyšší kontrast,
    horší pozorovací úhly, souvisí to i s filtrem, který je na panely, optimální je sedět kolmo k TV,
    aktivní 3D (ale může být i pasivní),
    primárně vhodný pro sledování filmů (filmy 2.35:1) a sledování v noci.

    IPS panely:
    černá na úrovni 0.12 - 0.25 cd/m2,
    z toho plyne nižší kontrast,
    lepší pozorovací úhly, takže lepší například do kuchyně,
    typicky pasivní 3D technologie,
    primárně vhodný do prosvětlenější místnosti na denní sledování,
    *) letošní IPS panely vyráběné LG, které osazuje Panasonic/LG/Sony 9xx mají problémy s uniformitou a cloudingem, obzvláště v rozích,
    *) žádný letošní model nebyl doporučený (nedostal hodnocení Recommended v testech na hdtvtest.co.uk, az na UHD Panasonic, ale to je jiná liga
    We’ve not been able to fully recommend any of this year’s IPS-based LED televisions, and unfortunately the Panasonic TX-42AS650B suffers the same fate. Although the TV could be calibrated to within an inch of its life, and its video processing was superb (except for the 50Hz microstutter issue), its less-than-impressive black level and muddied shadow detail meant that it’s more suited for bright-room duties than watching movies in a darkened cinematic environment.

    V PC nepřehraješ videa nahraná z žádné značky, aspoň z těch renomovaných (LG, Panasonic, Samsung, Philips, Sony...)

    Zase aktivní brejle od Panáka stojej cca 1500,-

    UE40H6470 je loňský model Samsungu (je to VA) a má i 2x brejle aktivní v balení.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • czmode

      31. října 2015 - czmode

      Panasonic je na streaming z PC nejlepší (aspoň u loňský byla už i podpora CIFS/SMB ) . Zase ty korejské značky (LG, Samsung) mají častokrát lepší kodekovou výbavu pro přehrávání z HDD / flashky. LG má výborně řešené nahrávání - nahraje sice šifrovaně, ale nemusí se kvůli tomu formátovat HDD. Samsung zase třeba umí nahrávat i na flashku, ne jen na HDD. To jsou ale věci, které se vždy dají nějako dořešit ...koupí třeba Raspberry Pi 2 nebo podobných zařízení. Ale pokud bude kvalitativně blbý obraz, tak už se nepude dát vylepšit :)

      další inspirace např. zde:
      http://www.rtings.com/


    • Miloš...

      31. října 2015 - Miloš...

      No jo, ale co teda vybrat, chci k PC občas použít, hl. na sledování filmů 2D v HD, a hlavně v přepočtu na 3D a satelit v HD, v nativním 3D a v přepočtu. Navečer je půlroku tma půl světlo. Jsou tedy řešením loňské modely od LG/Samungu? Raději bych pasivní brýle kvůli ceně a rozbitnosti, budou koukat i dvě děti, tak pro 3 lidi /občas pro 4/
      Loňský LG jsou pomalý na přepínání a systém, tak nevím.


    • Miloš...

      31. října 2015 - Miloš...

      Dobré stránky, ale těžko podle nich kupovat, když se neprodávají vítězové u nás...
      http://www.rtings.com...


  • czmode

    czmode

    1. listopadu 2015

    To, jestli IPS nebo VA… to za Vás nikdo nevybere, musíte sám :)… ideálně to vidět vedle sebe. Na prodejně je sice světla často dost, ale při tmavém filmu, nejlépe třeba horrorovém, kde je hodně tmavých scén ten rozdíl technologií krásně vynikne.
    Každý chce 3D, ale podívá se na to tak 2x v prvním týdnu a pak brejle končí v šuplíku někde :)… záleží, no.
    Loňské modely od LG jsou opět IPS, od Samsung VA a od Panasonicu je to dost mix těch technologií (např AS640 VA, AS650 IPS).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • intago

      2. listopadu 2015 - intago

      Dotaz, vojín Kotas: Proč 3D brejle lidé odloží? To je jak se vrátit k čb telce. Prostě nechápu...


    • Miloš...

      5. listopadu 2015 - Miloš...

      http://avmania.e15.cz...
      Ne všem je to zprvu příjemné, a tam mnozí nepřekonají "závrať z další" 3D reality uvnitř té naší... Jak ti domorodci co utíkají když se vidí v televizi nebo na displeji foťáku.


    • Miloš...

      5. listopadu 2015 - Miloš...

      V centru u Samasungu mi odmítli vybalit 3D brýle, že stejně nemají co pustit v nativním 3D na ukázku, a že prý z přepočtu 2D-3D bych byl zlamaný. Tož jsem ji marně rozmlouval, znám dobře pasivní 3D od LG.


    • Miloš...

      5. listopadu 2015 - Miloš...

      Tak mě odkázali, že v Paladiu mají čt-ne 11-19h ambasadora vyškoleného co předvede vše. Tak jsem zvědav. v Datartu uměli pustit jen na LG to pasivní 3D, které je fakt dobré, působí na mě přirozeně. Jde koukat i zblízka /necelý 1,5 na telku 119cm/, jen jsou vidět ty černé meziřádky takhle zblízka, z větší dálky se to slije v jeden obraz asi jako u billbordu. Kostrbaté a špatné 3D bylo jen u přepočtu v reportážích ze zpráv. Jinak i na přepočet telky jde koukat v pohodě.


    • czmode

      5. listopadu 2015 - czmode

      Řešit 3D v 2015 ... hmmm ..proč, proboha ? Dětem radši kupte kolo, aby si u 3D ne**rvily oči. Právě z té blízkosti, jak píšete, tak je pasiv velmi na prd - vidíte tam nešvar polarizace - řádkování. Navíc chcete si filmy kupovat nebo stahovat netknuté bluraye , remuxy, kde je datový tok vyšší, třeba kolem 20Mb/s??? Aby to dávalo větší smysl. Pokud tam totiž naperete jen nějaký bluray rip třeba nějaký klasický mvk okolo 10GB na cca 2 hodiny filmu, tak ještě s polarizací to bude fakt radost.... Aktivní 3D sice nevystupuje dopředu, ale zato tam máte 100% kvality.

      http://www.blu-space.cz...
      http://avmania.e15.cz...

      Nevybíráte sice 4k telku, ale jen FHD, ale celkově to ukazuje trend...3D je na prd, když film stojí za prd, tak 3D mu nepomůže, chce ho minimum lidí. Byla to jen věc, která měla marketingově oživit klesající trh s televizemi a rozčeřit trochu stojaté tržní hladiny. Nepovedlo se..

      Navíc proč kvůli pasivnímu 3D obětovat kvalitu černé barvy???? Pasivní 3D bývá na IPS, kde černá a kontrast jsou slabinou.

      Taky jde o to, aby ten ambassador měl k dispozici brýle...dneska už výrobci nedávají brýle do balení moc. Samsung vůbec. Protože se nepočítá, že by na to 3D někdo fakt koukal :)

      Poslední, která měla brýle v balení byla ta, jak jsem psal. Případně H6400 bez satelitního tuneru.
      http://www.rtings.com...
      http://www.hdtvtest.co.uk...


    • Intago

      6. listopadu 2015 - Intago

      koukám na 3D už 3 roky a nedovedu pochopit, proč to lidé odmítají. To je jako odmítat barevnou telku. Vím o problémech, ale klady jasně převyšují.
      Ale co se mám s někým hádat, nemá to cenu...


    • Miloš...

      6. listopadu 2015 - Miloš...

      Našel jsem nejvíce různých názorů uživatelů zde, je to jiné než letmo v bochodě,ač tu aktivní nemám kde jinde zkusit, ale už vím že blikání není ze 3D , ale z okolních zdrojů světla jak jde přes brýle a interferuje.
      třeba tento Madlas nebo Dušan níže v odkazu
      Madlas | 24. 05. 2013 03:10 | [88.100.222.xxx]
      http://avmania.e15.cz...


  • veesa

    veesa

    5. listopadu 2015

    "Řešit 3D v 2015" :) Pravda, trochu s křížkem po funuse. To je jako řešit, jestli ty telky mají v 2015 teletext :) - ten náhodou nechcete? Navíc u takto malých TV to bude opravdu úžasná 3D podívaná.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Intago

      6. listopadu 2015 - Intago

      pouze kroutím hlavou, viz výše... Asi žiju v jiném světě...
      Ale teletext vážně nevyužívám.


    • Miloš...

      6. listopadu 2015 - Miloš...

      Naštěstí budoucnost byť váhavě jde k lepšímu obrazu, než k textu, jinak bychom skončili po válce u rádia.-))


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.