Poradna LG 42LN575S

Autor: | Vloženo: 26.12.2013 000 13:00 | Témata: Poradna LG 42LN575S

V nabídce smart není funkce time machine II

Zdravím, chci se zeptat ohledně funkce time machine II. Díval jsem se do manuálu, ale ten mě akorát víc zmátl. V nabídce smart prostě funkce time machine II není. Dokázali byste mi někdo pomoci??

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    26. prosince 2013

    Na DO settings, v otevřeném menu na poslední řádek (otazník), potvrdit "OK", otevře se další menu, tam najedete na "pokročilé funkce", vpravo v jejich seznamu odkliknete "Time machine II" - tam se dozvíte co hledáte, co to dělá, jak se nastavuje. Též popsáno v návodu na přiloženém CD u televize.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      26. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      navíc "Time machine" s funkcemi Smart nijak nesouvisí.


    • michal

      8. ledna 2014 - michal

      myslíte - smart- nastavení-podpora?- tam pokročilé funkce nemám?


    • Anonymní uživatel

      8. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Ne, myslím v prvním menu nastavení na poslední ikonu - otazník, ev.potvrdit, otevře se vám další menu, kde máte odshora: 1)nastavení kanálů, 2)nastavení obrazu-zvuku, 3)možnosti, 4)funkce LG SMART (tam nepolezete, tam žádné TimeMachine není), 5)pokročilé funkce - a na to najedete šipkou a potvrdíte Ok, a otevře se vám okno a tam si odkliknete položku, která vás zajímá, ve vašem případě o Time Machine. Jsou tam 3 položky, kde se tato funkce popisuje - co to je, jak se nastavuje, jak se nastavuje záznamové zařízení pro tuto funkci.

      Ve Smart funkcích to nehledejte !


    • KAREL

      20. ledna 2014 - KAREL

      Zdravím,kde najdu Time machine II abych mohl inicializovat USB?


    • Anonymní uživatel

      20. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Musíte mít připojený HDD (konektor USB HDD-IN)pak stačí stisknout "rec", dá to hlášku, že HDD není připravený a zda ho chcete inicializovat. Přečtěte si, co u toho píší, pokud souhlasíte s informací, potvrďte "ano".


    • KAREL

      20. ledna 2014 - KAREL

      Po stisknutí "rec" se objeví -Zařízení USB,nepodporující funkci Time machine II.Nic jiného.Co s tím?díky za info.


    • Anonymní uživatel

      20. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Připojujete Zařízení USB o minimální kapacitě 40 GB a dostatečně rychlé pro zápis ? Pokud používáte USB flash disk, tak i při uvedené kapacitě nemusí spolupracovat.


    • KAREL

      20. ledna 2014 - KAREL

      Máme USB flash disk TDK 32GB nový,tak zřejmě bude chyba tam.děkuju za odpovědi.


    • Anonymní uživatel

      20. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Na tuto flashku můžete nahrát mediální soubory třeba v PC, a TV vám je bude přehrávat, ale nahrávání nepůjde. Dá se použít i disk ze starého PC (ale s kapacitou aspoň 40 GB) přes redukci a napájení. Ideální je externí HDD 2,5", který nepotřebuje zvláštní napájení. Co se týká velikosti (kapacity) není už cenově velký rozdíl, takže bych použil 500 GB nebo větší.


    • P

      18. března 2014 - P

      Dobrý den, můžete to prosím napsat jako pro úplně totálního 'blbečka' přes tuhle televizi? I tak, jak jste to napsal to nějak nechápu. Úplně mi zmizelo tlačítlo Time Machine II a neemůžu ho najít. Děkuji. Používám Magic ovladač. Děkuji


    • Anonymní uživatel

      18. března 2014 - Anonymní uživatel

      Nevím ani zda na TV se zobrazuje tl. Time machine, nevznikla žádná potřeba, a nevím, co by mělo dělat, i tak funkci Time machine (nahrávání) používám. Při použití Magického ovladače, pokud nechcete použít nějakou Smart funkci, najedete šipkou do levého dolního rohu, zobrazí se čtvereček jako tlf.číselník s názvem "moje aplikace", potvrdíte stiskem kolečka na MO, otevře se vám dole lišta s možnostmi, a tam kliknete na funkci, kterou právě chcete použít.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. března 2014

    Funkce "Time machine" je pouze možnost nahrávání TV pořadu na připojený externí HDD (disk - viz počítače - počítačové komponenty - pevné disky). Pokud tento disk připojíte k TV do USB konektoru, a stisknete tl. "rec" na DO, na obrazovce se objeví hláška, že disk není připraven, zda ho chcete inicializovat. Potvrdíte že ano, a máte funkční "Time Machine". Pro tuto funkci nemusíte nikde nic hledat, jen mačkat tl. "rec" pro začátek záznamu, a tl. "stop" (tl. s bílou kostičkou na DO, vpravo od "rec). Když pak chcete sledovat co jste nahrál, na DO stisknete tl. "input" (na DO druhé vpravo od shora), vyberete vstup (první je anténa, červeně orámované, druhé tam bude USB (nejspíš pod názvem disku, který máte připojený - výrobce a typ), šipkou na DO to červené orámování posunete na USB a potvrdíte tl. "OK". Zobrazí se seznam nahrávek - vyberete TV a uvidíte co jste nahrál.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Hans

      17. dubna 2014 - Hans

      Nazdar hele mám dotaz moje nová TV LG42LA660S nechce zinicializovat hdd mám hdd o velikosti 1 TB ale dle návodu mám mít ve smart menu aplikaci Time machine ale bohužel tuto aplikaci tam nemám.. Další věc mám magic ovládač a když chci jak všude píšete zapnout okamžité nahrávání tak tu možnost mám ale bohužel jsou tlačítka zašedlá a jediný co mi to píše usb zařízení nepodporuje Time machine.. Psal jsem na podporu LG ale nějakej neschopnej slovák mi nedokázal poradit a ještě se mě udělal idiota.. Nevíte někdo jak se dá nahrávat na této TV nebo mi poradit postup reklamace u servisního technika?


    • Anonymní uživatel

      17. dubna 2014 - Anonymní uživatel

      Funkce "Time Machine II" je imaginární pojmenování možnosti nahrávat, v menu není - zapíná se tlačítkem "rec". TV si musí napřed HDD naformátovat podle sebe. HDD musí být připojené v konektoru 1(HDD) - je to u něj napsáno. Když máte připojeno, při zapnuté TV, objeví se hláška, že bylo připojeno zařízení USB, a zda si chcete prohlédnout obsah. Dáte že ne. Pak na magickém ovladači stisknete tl. "123/Qmenu". Objeví se tabulka, kde máte "zešedlá" tlačítka, některá však reagují - kromě těch s textem funguje i tl. pro přehrávání (šipka/trojůhelníček) uprostřed. To potřebujete. Kliknete na něj, a objeví se hláška o přístupu k funkcím Time Machine a co to obnáší a co udělat = inicializovat HDD. Pokud odsouhlasíte, disk se naformátuje, a pak je již možné nahrávat.
      Shrnutí: aby fungovalo TimeMachine II disk musí být připojen do USB-1HDD IN, a musí být naformátovaný v TV LG. Když to je splněno, pak jen mačkáte "rec" a "stop" nebo "TimeShift" a "stop"
      Je to jak jsem napsal, pro jistotu jsem si tento postup sám ještě souběžně procházel na TV, taktéž s HDD 1TB Seagate momentus 2,5".
      Ještě zopakuji - naformátovaný disk nejde přehrávat v PC, ani se nezobrazí v průzkumníku.


    • BFolta

      28. dubna 2014 - BFolta

      Dá se nějak na toto naformátování HDD zrušit? Potřebuji HDD používat i v PC. Hledám a nikde nemůžu najít jak zrušit. Děkuji za odpověď.


    • Anonymní uživatel

      28. dubna 2014 - Anonymní uživatel

      Tím, že nepotvrdíte dotaz zda chcete disk inicializovat, zaškrtnete "ne". Pak z TV nemůžete nahrávat, ale pořady nahrané jinde můžete z disku přehrávat..
      Dvě varianty: - buď disk inicializovat (zformátovat v TV = nečitelný v PC), a pořady z TV nahrávat i přehrávat + používat TimeShift, a/nebo: disk neinicializovat (čitelný v PC), a TV používat pro přehrávání souborů nahraných na disk jinde.


    • Anonymní uživatel

      28. dubna 2014 - Anonymní uživatel

      Jinak - formátování nezrušíte, akorát ho nepotvrdíte. Pokud disk nepřipojíte do konektoru "USB IN 1(HDD IN)", nenaformátujete ho ani omylem. Pouze na tomto konektoru jde nahrávat, a tím pádem i třeba omylem disk zformátovat (inicializovat) a původní obsah vymazat.


    • BFolta

      28. dubna 2014 - BFolta

      Děkuji. Disk jsem již naformátoval, klikal jsem a klikal. Teď bych ho potřeboval používat s PC a pro TV si připravím jiný. Lze opět toto formátování zrušit? díky


    • Anonymní uživatel

      28. dubna 2014 - Anonymní uživatel

      Disk se dá formátovat opět - vždy v přístroji (a přístrojem) ve kterém ho budete používat, ale formátováním vždy přijdete o data v té chvíli na disku uložených. Formátování v PC jak jsem popsal, TV vám ho nabídne sama při připojení disku do toho prvního konektoru, ev. při připojeném disku stisknout na DO tl. rec.


    • Kamelot

      28. dubna 2014 - Kamelot

      Nazdárek díky za radu už se mi to povedlo zinicializovat to HDD na LG42LA660S :-)


    • BFolta

      1. května 2014 - BFolta

      Ještě bych potřeboval poradit, jak mám naformátovat HDD v PC.
      Když ho připojím, tak se v průzkumníku nezobrazuje. Přes správce jsem ho našel, ale nevím jak dál.


    • Anonymní uživatel

      1. května 2014 - Anonymní uživatel

      Přes správce na něj kliknout pravým tlačítkem a v roletce co se otevře levým tlačítkem vybrat formátování.


    • BFolta

      1. května 2014 - BFolta

      I když ve "správě počítače, "správce zařízení" si otevřu "diskové jednotky" a kliknu pravým tlačítkem na HDD, tak se mi v roletce otevře "aktualizovat software ovládače, zakázat, odinstalovat, vyhledat změny hardwaru a vlastnosti". Bohužel formátování se neobjevuje.
      Kdyýž si ve "správě počítače" otevřu "správa disků", tak se objeví všechny disky. Když na něho klinu pravým tl., tak se v roletce objeví "převést na dynamický disk, offline, vlastnosti a nápověda". Opět tam formátování není. díky


    • Anonymní uživatel

      19. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mě to tak funguje (PC C2D, W-XP). Pak tedy zkuste převést na dynamický disk - aby se objevil ve správě PC jinak, a dál se dostat k onomu formátování stejným postupem.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.