Poradna LG 42LW5500

Autor: | Vloženo: 26.05.2013 000 17:05 | Témata: Poradna LG 42LW5500

HDMI nejde zvuk

Zdravím, mám problém zakoupil jsem kabel HDMI a po zapojení mezi TV a Notebook mi funguje obraz pouze na 1024x768 vím, že to je tím, že obrazovka notebooku má jen 10.1 palců, ale zajímalo by mě zda jde nastavit rozlišení na TV větší je totiž hrozně rozmazané (TV je 107cm). Avšak největší problém, který mě trápí je že nefunguje zvuk a nevím si absolutně rady jak to nastavit mám u sebe i kabel s červeným a bílým vstupem a na druhém konci samozřejmě zelený jack. Chci, aby zvuk hrál z TV.

  • Josef Wencel

    Josef Wencel

    26. května 2013

    Aby HDMI přenášelo o zvuk musí to podporovat samotný Notebook (ne každý po připojení HDMI automaticky přesměruje i zvuk. výstup právě na HDMI konektor - je to tedy záležitost vašeho PC/Notebooku zda-li to vůbec umožňuje).
    A podobné je to s rozlišením - většina malých Note/Net-booků má pouze malou sdílenou grafickou paměť a tam opravdu nelze čekat vyšší rozlišení než podporuje samotná integrovaná obrazovka. Zkuste mrknout do nastavení zda-li není možné sdílenou paměť zvýšit a získat pak při připojení na HDMI možnost volby vyššího rozlišení. Pokud nelze pak bohužel možno obojí vyřešit nákupem lepšího Notebooku, který podporuje obojí a má ideálně vlastní dostatečnou paměť (tedy ideálně ne sdílenou).

    Na mém velkém Notebooku od HP funguej obojí s tímto TV perfektně - jak zvuk tak možnost nastavit fullHD rozlišení (které ale podporuje i můj displej přímo na NB).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Martin

      26. května 2013 - Martin

      Aha děkuji a nevíte tedy, jak bych mohl zjistit zda můj notebook nebo můj stolní PC podporuje přenášení zvuku? A pokud by aspoň na mém stolním PC šlo nastavit aby šel ten zvuk.


    • Martin

      26. května 2013 - Martin

      Opravdu se v tomhle ani trochu nevyznám a je to pro mě tzv. španělská vesnice tak pokud by šel napsat nějaký stručný návod. Např.: po propojení Stolního PC s TV mi zvuk take nejde a tak nevím jestli se musí stáhnout nějaké ovladače primo na tu TV. Jinak Ovladače na Grafiku a Zvukovku mám nejnovější, které se dají sehnat.


    • FlickCZ

      25. června 2013 - FlickCZ

      Cauky,mam zapojene HDMi do TV,mam W7. Ovládací panely- zvuk - z nabídky vybrat HDMI jako vychozí. pokud se ti HDMI nezobrazuje, prave tlacitko mysi v nabidce zobrazit vypnutá zařízení. 100% funguje na HP 4525s - LG LCD


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.