Poradna LG 43LF630V

Autor: | Vloženo: 23.09.2015 000 19:30 | Témata: Poradna LG 43LF630V

Třídit programy

Dobrý den,televizi jsem bez problému naladil se satelitním tunerem,ale když chci seřadit programy jak chci podle sebe,tak to bohužel nejde. Prosím o radu. děkuji.

  • 24. září 2015 - Oficiální zástupce obchodu LGshop.cz

    Dobrý den,

    pravděpodobně jste při ladění TV zvolil možnost Poskytovatelé jako Skylink. Tato možnost řazení programů uzamyká. Obnovte TV do továrního nastavení a nalaďte satelitní tuner znovu. Ještě před samotným laděním je třeba zvolit možnost Poskytovatelé jako Ostatní poskytovatelé. Tato možnost Vám řazení programů odemkne.

    S přáním krásného dne LGshop
    http://www.lgshop.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne (3)
    • Karel J.

      15. prosince 2015 - Karel J.

      U této televize jsem se setkal s naprostým fenoménem. Naladěné kanály u satelitu NELZE!!! odmazávat ani řadit! Nic na tom nemění skutečnost jestli je zvolen jako poskytovatel Skylink nebo ne. Osobně jsem jí ladil pomocí modulu Irdeto Neotion pro Freesat UPC a rovnou jsem zvolil "jiné poskytovatele". Naladěné programy (přes 800) lze dávat do oblíbených nebo přeskakovat ale nic to nemění na tom, že si nabídku nemůže zákazník seřadit podle vlastní volby. Může pouze mírnit chaos. Slušný výrobce alespoň dodává ke svým výrobkům uživatelský manuál, který dokáže zákazníka provést nastavením a užíváním daného modelu přístroje. LG je asi o něco dál nebo šetří papírem. Je to poslední LG, která přešla přes práh mého bytu.
      Naštěstí tato televize alespoň umožňuje kopírování seznamu naladěných kanálů na USB, ten se poté nechá editovat v PC v několika málo programech, přesně přizpůsobit vlastní potřebě a poté opět nahrát zpět do TV.
      S přáním krásného dne Karel. J.


    • Šimeček

      10. ledna 2016 - Šimeček

      Si trouba jde to v pohodě.


  • Karel J.

    Karel J.

    15. prosince 2015

    Bohužel to jde pouze editací v PC pomocí specializovaného programu, např. ChanSort. Odkaz je zde:
    http://1url.cz/Gm2g
    Není sice lokalizován do češtiny ale je velice přívětivý a intuitivní, takže by neměl být problém. S televizemi LG spolupracuje bezproblémově.
    Je potřeba: 1) otevřít Menu → přejít na Kanály → Kopírovat kanály (na USB), poté otevřít stažený soubor na PC v programu ChanSort a ze seznamu, který se nachází v pravém okně přesouvat kanály dle potřeby pomocí zeleného tlačítka + v liště programu do levého okna. Zde je ještě možnost případné přesuny na pozicích. Nakonec se to vše uloží a nahraje zpět do TV. Proběhne automatický restart televize a po jejím spuštění je vše hotovo.
    Jen malé upozornění: Pomocí USB se edituje kompletní naladění TV, tedy jak pozemní tak satelitní. Každý seznam má vlastní kartu, takže pozor ať si zbytečně nerozhodíte DBT. I na to ovšem program pamatuje automatickou zálohou.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.