Poradna LG 49NANO86

Autor: MIROSLAV | Vloženo: 21.11.2020 000 18:54 | Témata: Poradna LG 49NANO86

MIROSLAV

LG 49NANO86

Dobrý den,na této televizi se mi samovolně přepínají programy.Nevíte prosím čím by to mohlo být,Děkuji.

  • Registrovaný uživatel

    Registrovaný uživatel

    16. prosince 2020

    Zcela jistě to není obvyklé chování tohoto modelu. Jedná se o závadu na televizoru nebo na dálkovém ovládání. Vyjměte na nějakou dobu baterie z DO a ovládejte jí pomocí tlačítka pod červenou kontrolkou STANDBY na televizoru. Pokud problém zmizí při vyřazeném DO, je problém v něm. Teoreticky je také možné, že problém způsobuje část světelného spektra z nějakého zdroje osvětlení v místnosti. Zkuste vypnout lustr, lampu, zářivku... Pokud ani to nepomůže, bude nutné televizi odeslat na reklamaci.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • MIROSLAV

      17. prosince 2020 - MIROSLAV

      Děkuji za odpověď,
      mě to ale takhle dělala i LG tv kterou jsem měl před touhle.Proto jsem kupoval novou,protože jsem myslel že už je rozbitá a v dnešní době se nic co je 7 let stáří už ani snad nemá cenu opravovat.Na LG podpoře mi tenkrát řekli,že je to IR snímačem.A vidíte,dělá to i tahle.Vyzkouším co jste mi poradil. Pak už vážně nevím co by to ale mohlo narušovat a samovolně pžepínat.Pak už jedině že by si sama tv našla nějaký silnější signál od sousedů. Každopádně moc děkuji za vaši reakci a odpověď.


    • Registrovaný uživatel

      17. prosince 2020 - Registrovaný uživatel

      ,,mě to ale takhle dělala i LG tv kterou jsem měl před touhle,, - Tak tím jste měl začít. Je tedy jasné, že problém není způsoben vadou na TV nebo DO. Jde nejspíš o nějaké rušení v pásmu infračerveného světla. Setkal jsem se s tím např. u kamaráda, který měl v místnosti s TV křišťálový lustr. Lom světla na segmentech svítícího lustru produkoval občas rušivé signály pro snímač IR jeho televize. Rušení od sousedů to asi nebude. DO pracuje se světelným signálem, a ten přes zeď nebo strop neprojde. Pouze přes sklo, některé plasty, plexisklo... Ještě mě napadá, jestli doma nemáte nějakého škodílka, který se baví na váš úkor a nepozorovaně občas nepřepne TV jiným DO.


    • Miroslav

      17. prosince 2020 - Miroslav

      Dobrý den,
      Opět děkuji za odpověď. Škodílka doma nemáme. Otravuje nás to všechny. Lurtr také ne,akorát led bodová světla. Tak jedině to by mohlo být příčinou. I ostatní ovladače jsem dal pryč. A nebo už jen mobilní telefony,kde máme zapnuté wifi. Každopádně děkuji za vás čas a ochotu. LG podpora taková není.
      Přeji hezký zbytek dne.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.