Poradna LG 50PB690V

Autor: | Vloženo: 26.05.2015 000 09:35 | Témata: Poradna LG 50PB690V

Full HD ?

Zdravím. Chci koupit tuto TV a protože chci plazmu tak bych potřeboval prosím poradit. Mám doma plazmu Panasonic s úhlopříčkou 107 HD redy . Anténa je klasická v paneláku . S kvalitou obrazu jsem maximálně spokojený. Proto otázka když koupím tuto TV s úhlopříčkou 127 ve full hd bude obraz alespoň stejně pěkný ? Někdo říká že bude horší tak nevím ...
Dík moc za odpověď

  • Lojza

    Lojza

    28. května 2015

    Petře, i já jsem četl, že ne vždy je obraz na na fullHD výborný. Proto jsme přešli také v prosinci 2014 z Panasonica HD Ready na LG 42PN450B HD Ready s úhlopříčkou 107.

    Jsme naprosto spokojeni!!! Obraz jak čisté víno. Není to pravda Panasonic, ale po pečlivém nastavení(A že je toho tam víc než dost. Já jsem naladil obraz na více možností, např. na sport, kino, foto atd. a v případě toho kterého filmu a jeho kvaliy přepnu na určité už vytvořené nastavení, abych nemusel často měnit barvy, kontrast atd. Totéž u sportu, ale tam někdy výjimečně ještě něco maličko nastavím, uberu nebo přidám jas apod. Ale obecně upravujeme program výjimečně!!) No, ze začátku si s tím musíte musíte trpělivě a pomalu pohrát. Tovární nastavení není dobré. Ale to je obecně u všech TV.
    Pokud je vysílání v HD a zapnete-li HDMI-kabel do HDMI-TV vstupu, pak nebudete věřit svým očím.(Vy to možná už znáte, ale my jsme používali pouze připojení Scart, a tak jsme nemohli vidět ten rozdíl. No dnes je to o ničem jiném, perfektní pokoukáníčko zvláště u vysílání v HD.

    Čekáme, jak se vyvine situace ve vývoji LCD LED TV, a pak uvidíme. Protože jsme zarytými zastánci plazem, tak do žádné jiné nepůjdeme. Ale to už se asi plazmy prodávat nebudou:-( My chytrým LED TV nevěříme a nefandíme jim. Jejich životnost dle nás nebude dlouhá, a ta kvalita?????(Nám Panasonic vydržel téměř 9 let a je ještě funkční,... taková malá záloha:-) )

    Přeji šťastný výběr.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lojza

      28. května 2015 - Lojza

      Petře, ještě jedno malé doplnění, na které jsem zapomněl. Aniž bych Vás chtěl jakkoliv ovlivňovat v koupi Vašeho vyhlédnutého LG-plazma fullHD, musím se zmínit o tom, že chytré plazmy jsou náročnější na ,,uhlídání" statických objektů", a to zejména u internetu(vedly se o tom diskuze v různých fórech, kde je zmínka o tom, že při delším pobytu na internetu dochází postupně k rychlejšímu vypalování statických bodů, lišt apod. To je nutné též zvážit...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.