Poradna LG 50PH670S

Autor: | Vloženo: 11.01.2014 000 19:08 | Témata: Poradna LG 50PH670S

Propojení se starší Hifi

Tak televizi už mám ale jaksi mi nejde propojit s mojí hifi sony.Je už starší a nemá digi vstup pouze cinch.Řešili jste to někdo?koupil jsem scart (co má televize IN/OUT) a cinch jsem dal do zesilovače ale na televizi jde aktivovat pro výstup zvuku pouze digi HDMI.A chci si přes internet pouštět hudbu.poradí mi někdo? Díky

  • drummex

    drummex

    12. ledna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zdravím. Nejjednodušší možnost, je koupit si převodník z digitalu na analog. Třeba tento: http://www.alza.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    13. ledna 2014

    Redukce SCART/CINCH - buďto přepínací, nebo označený směr ven (od SCARTu). Na SCART jde to, co právě hraje, v TV není třeba nic přepínat. Jinak přes SCART můžete nahrávat na video VHS nebo DVD rekordér.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • drummex

      14. ledna 2014 - drummex

      píše že pres scart mu to nejde.. Tak nevím jestli neumíte číst?


    • Anonymní uživatel

      14. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Číst umím, a proto jsem to popsal jak jsem popsal - psal jsem REDUKCI ze SCART na CInch (může být přímo s cinchema na konektoru SCART - tam jsou cinche jen 3, nebo kabel, na jednom konci konektor SCART, na druhém 3 nebo 6 vývodů s cinchema). Jelikož SCART konektor na přístrojích je obousměrný - IN/OUT - tak je třeba dbát při redukovaném připojení externího přístroje na správném propojení směru signálu. Na kombinované redukci SCART-cinch může být přepínač pro směr signálu (IN/OUT). Pak jsou tyto redukce i jednoúčelové, jednosměrné - totéž platí i u kabelu se 3 cinchi na druhém konci, tam je třeba koupit redukci (i kabelovou), kde na cinch konektorech je signál jdoucí od Scart do cinchů, ne naopak. U kabelové redukce s 3 cinchi je třeba vybrat ty správné 3, na kterých je signál z TV, resp. 2 (bílý a červený - audio), na vývodech to bývá popsáno (IN/OUT. Pokud tazatel zapojil na vstup HiFI na vstupní cinche redukce SCARTu v TV, nemůže to samozřejmě fungovat.
      Jinak na SCARTu na TV je neustále signál programu, který je právě sledován. Tudíž pro výstup na tomto konektoru není třeba v TV nic aktivovat.
      Škoda, že v otázce nebylo upřesnění, jaký SCART si koupil. U jednosměrné redukce bývá na konektoru SCART napsáno IN nebo OUT.


    • Michal

      15. ledna 2014 - Michal

      Mám přechodku SCART v televizi,dal jsem na ní out a do ní jsem zapojil 2 cinche protože si myslím že video je celkem zbytečný,stačí levá/pravá audio. a prostě nejde mi signál do zesilovače,zkoušel jsem vše možně přepojovat.V menu výstupů v televizi se nabízí pouze optika,nebo hdmi nebo wifi na výstup zvuku.Nějak mi to hlava nebere na co je tam teda scart


    • Anonymní uživatel

      15. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Máte-li možnost - druhou TV nebo monitor se vstupem SCART - zkuste je tímto kabelem (nebo SCART-SCART) propojit. Na druhé TV nastavte vstup (jak kde, někde značený AV, L, U). Na druhé TV nebo monitoru by měl hrát současně sledovaný program jako na vaší TV - u TV i se zvukem. Pokud se tak stane, SCART na TV, o které je řeč, je v pořádku. Pak teda vyzkoušejte vstup na HiFi. Přepněte na ní na Line-IN (nebo jak máte označený vstup), a nějakým kovovým předmětem (šroubovák, špendlík, hřebík) se dotýkejte středového kontaktu v cinch konektorech věže (je třeba držet za kov, el.proudu se v tomto případu nemusíte bát). Měl by se ozývat z reproduktorů brum - z levého nebo pravého, podle toho, kterého konektoru se budete dotýkat. Pokud to tak budete slyšet, je i vstup na HiFi v pořádku. Jestli tyto zkoušky v obou případech fungovaly, neměl by být problém v propojení TV a HiFi. Je i možnost vadné redukce, také se mi to už stalo, někdy je i nejasné značení IN a OUT jak je to myšleno, zda OUT znamená výstup z přístroje, nebo zda právě tam připojit OUT z druhého přístroje - mám doma na redukcích obě tyto varianty. Nevím, zda to připojujete k HiFi - AV receiveru, tam by problém být neměl. Jiné je to u věží - ne u všech je vstup, někde bývá i jen výstup do dalšího zesilovače, nebo výstupy pro ext. reproduktory.


    • Anonymní uživatel

      15. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Ještě - v menu TV SCART psaný není, protože na něj jde signál stále, a při připojení videa "plným" SCARTem se TV při spuštění přehrávání videa TV sama přepne na toto video, při stopnutí videa se TV sama vrátí na původní zdroj signálu.


  • pokersius

    pokersius

    5. února 2014

    Ahoj, tak mám vyzkoušeno. Do televize jsem připojil kabel Scart-4cinch (audio) a výstup je opravdu aktivní. Bohužel je na tuner (používám satelitní). Při přehrávání z USB nebo jiného zdroje je to bez signálu. Zatím. Budu zkoušet a dám vědět.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • drummex

      5. února 2014 - drummex

      Jak jsem už jednou psal kupte si ten převodník který se napojí na optický výstup takže přes nej půjde vše. Než se drbat s nějakým scartem :)
      http://www.alza.cz...


    • pokersius

      5. února 2014 - pokersius

      ...v poho----kdo se chce drbat se scartem, ať se drbe...:-))


    • Michal

      11. února 2014 - Michal

      koupil jsem za 10 dolarů převodník z digi (optický) na cinch. a šlape to jak hodinky. Díky všem za diskuzi


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.