Poradna LG 55UH605V

Autor: Tommy33 | Vloženo: 21.04.2017 000 19:50 | Témata: Poradna LG 55UH605V

Tommy33

Tommy33

XboxOne - zkušenosti ?

Zdravím,

chci se zeptat, jestli někdo má tuto TV v kombinaci s XboxOne ... jaké jsou vaše pocity a postřehy ... jde mi hlavně o hry fungující v 1080p a 60fps (jeikož TV má 50Hz panel) - 60fps by díky technologiím měla dopočítávat... tak jak tomu je ??

z vlastní zkušenosti u FIFA17 to je dost poznat u letécého míče např...nebo Forza ....

děkuji,

  • veesa

    veesa

    23. dubna 2017

    Tv má 60hz panel, ale Evropa tomu říká 50hz. Panel zvládne 60 i 50 fps zdroje. To je v pořádku.
    Nicméně ta televize představuje asi nejhořší volbu, co se dá na dnešním trhu vybrat. Vydává se za 4k, ale je to 3k. Má totiž RGBW panel. Každý 4. subpixel je bílý, a tak pouze 3/4 z pixelů umí barvu. Dobře je to vidět na statickém obrazu -neostré a zubaté hrany, nesyté barvy, zrnivý obraz.
    http://www.rtings.com... - tv má navíc IPS displej - špatná černá, nesouměrné podsvícení, slabý kontrast, prostě opak toho, co zákazník od 4K HDR telky může očekávat.
    http://www.tvtest.pl...

    Taky input lag v HDR režimu to chce lepší, pokud v budoucnu budeš chtít XBOX Scorpio nebo jinou HDR konzoli.
    http://technet.idnes.cz...
    https://www.tvfreak.cz...

    Taky IPS mají paměťový efekt. Pár minut tam svítí statická část obrazu (skóre ve fotbalu, menu, logo stanice, pauzlá hra,...) a pak dalších pár minut po tom zůstávají obrazové zbytky, které odeznívají. Stačí vyzkoušet tak, že se nechá třeba na telce stránka heureka.cz a pak se po 10 minutách přepne na seznam.cz a ještě chvíli na to je tam vidět zbytek heureky.
    http://www.rtings.com...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • Tommy33

      24. dubna 2017 - Tommy33

      velice dobrá odpověď ... už pár dní otravuju podporu LG i Samsung ...všechny tyto informace mi ač asi nerado LG dalo ... falešné 4K jsem taky četl ... IPS monitory mám v práci a máte pravdu :D ...
      Scorpio mám v plánu ... tak že tato TV je tatam ... co byste doporučil do 20.000 ?? rozhodně nechci Philips, kterou mám nyní na reklamaci ... uvažoval jsem mezi tou to a touto: https://www.alza.cz...

      co myslíte ?? popřípadě něco na doporučení ?


    • veesa

      24. dubna 2017 - veesa

      Volil bych asi radši UE55KU6072. Je to to stejné jako ta UE55KU6172, akorát neprohnutá. U prohnutých se člověk více prohne (finančně). Kiupil bych tu levnější -rovnou a zbytek narval do her. Případně tu prohnutou, pokud se teda opravdu líbí a budete na koukat výhradně kolmo, jinak to ani nemá moc význam ten tvar.


    • Tommy33

      25. dubna 2017 - Tommy33

      sedím kolmo k TV v herním křesle, celkem i blízko, tak že prohnutí využiju .)) už jsem na ní koukal i po krámech a líbí se ... tak že už jsem celkem rozhodnutej ...tak doufám že reklamace Philipsu dopadne vratkou peněz a půjdu do této ...ale díky moc za odpovědi


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.