Poradna LG 55UJ6307

Autor: Antonín Dvořák | Vloženo: 02.08.2017 000 08:40 | Témata: Poradna LG 55UJ6307

Antonín Dvořák

Antonín Dvořák

Má tato televize funkci Multi-view/PIP? tj. jestli je možné sledovat obraz z jiného zdroje zároveň

  • Anonym

    Anonym

    2. srpna 2017

    I kdyby měla, nevyplatí se vzhledem ke kvalitě kupovat.
    Je to falešné 4k

    http://www.rtings.com...
    http://technet.idnes.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Antonín Dvořák

      3. srpna 2017 - Antonín Dvořák

      1. neexistuje žádné vysílání co vysílá ve 4k, takže 4k je na nic.
      2. tato TV má direct podsvícení, nikoliv Edge jako běžné 4k televizory. Což je zase naopak velmi velká kvalitativní výhoda oproti konkurenci. To znamená, že celá plocha má naprosto stejnou barvu a intenzitu.


    • jake

      4. srpna 2017 - jake

      Tondo, to je bullshit co píšeš..kup si jí a uvidíš v noci fleky, zejména v rozích. Není to pravda. I kdyby 4k vysílání nebylo. Vem si do prodejny fotku a nech si ji zobrazit na této tv a pak na několika dalších - třeba samsung, sony, panasonic. Uvidíš, že tady to bude zcela nejhorší. RGBW (falešné 4k panel) je špatný na barvy, na zubatost hran, na šedivě vypadají černou .... uvidíš, že je to sajrajt. Je to nejhorší volba na trhu si koupit RGBW oproti RGB.


    • Antonín Dvořák

      4. srpna 2017 - Antonín Dvořák

      Displeje jsem porovnával a můžu říci že tato TV má perfektní displej a nejlepší maximální jas, hlavně díky té bílé..
      A můžu konstatovat, že na detailech nepoznáš rozdíl. Porovnával jsem na horolezcích, co v dálce lezli na zasněženou horu. Stejný signál.

      Nicméně jdu do Samsungu, protože tento model nemá funkci PIP/Multi-View. To já potřebuji. Tu má až sedmičková řada LG a tam se mi zase nelíbí stříbrná barva.

      V obchodech jsou lumpové a pouští do různých televizorů různě kvalitní signál podle toho co prodávaji raději.
      Konkrétně v Elektroworldu - a nejhorší je že to ani řadový prodavač neví.
      Musíš srovnávat s TV ve stejné cenové kategorii u Samsungu šestková řada KU (starý model 2016) A tam zodpovědně můžu říci že ta LG šestková řada má lepší obraz. Lepší černou a bílou. A rozlišení nepoznáš. A stará šestková řada od Samsungu má vyblité barvy. Ano doháníto nějakým diming systémem, který lokálně v tmavších scénách stmívá obraz a naopak aby černá nebyla tak zoufale šedá. A to považuje za výhodu. V obchodě pouští kontrastní demo, kde se takové nedostatky vůbec neprojeví. Až nová řada 2017 od samsungu MU je na tom možná o trochu lépe.


    • Anonym

      5. srpna 2017 - Anonym

      Nesmysl. Samsung KU6072/ KU6092 / MU6102/ MU6172 mají VA panely =černá je černá a bílá je bílá. U IPS to tak není. Navíc RGBW je největší póvl. Cokoliv je lepši od jakékoliv značky. Nejen Samsung, ale i Hisense, sony, Panasonic, Philips. Kdo si koupí vědomě RGBW místo RGB, tak je to skutečně hlupák. Samozřejmě spíše to kupují lidi nevědomky, že jsou do toho natlačeni prodavačem a nebo je osloví specifikace na papíře, která vždy říká, že víc proužků je víc adidas.


    • Antonín Dvořák

      7. srpna 2017 - Antonín Dvořák

      Hloupost. Mám IPS panel na telefonu LG.
      Na slunci na Samsungu nepřečtete vůbec nic i na maximální jasitost. Já displej na LG přečtu vše. Co se týče jasitosti a bílé je IPS displej jednoznačný vítěz, bez jakýchkoliv diskusí.
      A ty panely od samsugu KU - tam černá není černá, ale vyslovená bída. Dohání to elektronika local-dimming. Demo v prodejně je na to dělané. Při kontrasních barvách ty neduhy nejsou vidět. Ale na filmech je to hoooodně znát.
      Jináč nepropaguji RGBW panely LG, nekupuji ho, ale na trhu rozhodně místo mají.A cenově i kvalitativně patří mezi přesně KU6072 a MU6172


    • Antonín Dvořák

      7. srpna 2017 - Antonín Dvořák

      .....KU myslím řadu 60, ještě je řada KU64 a ta je kvalitativně naopak výše. To je fakt. Mezi modely samsungu je tento displej od LG podle mě na správném místě


    • veesa

      11. srpna 2017 - veesa

      Antonín Dvořák -naprosté bludy píšete :)

      Kamkoli se po světě podíváte, tak IPS v televizích je dno -slabý kontrast, černá je šedivá a podsvícení stojí za vyližp...l .

      A oko to pozná taky, na to si člověk ani nemusí číst ODBORNÉ recenze


    • veesa

      11. srpna 2017 - veesa

      Každé zboží má svého kupce. Šunku, která má 60% a zbytek je z ho...n, si někdo taky kupuje. Podobně jako RGBW.


    • veesa

      11. srpna 2017 - veesa

      KU64 je PLS (=IPS) KU60 je VA


    • veesa

      11. srpna 2017 - veesa

      IPS v telefonech není to samé jako IPS v TV. Na malé ploše se homogenita udržet dá. Monitory EIZO jsou taky IPS a jsou to výborný monitory. Ale IPS v TV je sajrajt.
      V mobilech IPS taky není nic moc (ale jsou i IPS s vysokým jasem, které mají čitelnost na slunku slušnou, ale stále je to horší než AMOLED -například srovnání HTC U11 s S8 Samsung -ne na prodejně - lepší je to na slunku venku a nebo třeba v hospodě za horšího světla než v prodejně -rozdíl je evidentní) - AMOLED, který třeba používá Samsung a Microsoft (Nokia) je na vyšší úrovni -lepší černá, lepší kontrast. Jas přímo nesouvisí s IPS/AMOLED. Ve hře jsou i různé filtry a tak.

      Kamkoli se ale člověk podívá na recenze VA panelů, tak vidí, že černá a kontrast je fajn.

      http://www.rtings.com... (= KU60 v Evropě).
      http://www.rtings.com...
      http://www.rtings.com...


      Naopak IPS je dno.
      https://www.avforums.com...
      http://www.hdtvtest.co.uk...
      http://www.tvtest.pl...
      http://www.rtings.com...


    • veesa

      11. srpna 2017 - veesa

      Navíc MU61 a KU60 mají naprosto stejný obraz, takže je to naprostý blud, co píšete. LG šestková řada je až na 1 výjimku RGBW s IPS displeji. Jediná UH635V je pravá 4K (má RGB panel bez bílých subpixelů) a má dokonce jako jediná LG z loňského roku VA panel. Ostatní jsou IPS. Proto akorát UH635V má černou a kontrast solidní. Je to 50" nebo 58". Ve velikosti 58" na světě totiž IPS panely neexistují. Ostatní šestky jako UH664V apod, tak jsou RGBW a jsou to IPS.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.