Poradna LG OLED55B7V

Autor: | Vloženo: 10.09.2017 000 20:11 | Témata: Poradna LG OLED55B7V

Vypalování?

Na několika prodejnách jsem viděl brutálně vypálené OLEDy. Jak je to s domácím použitím? Prý stačí, aby tam bylo logo třeba Novy půl hodiny a pak tam třeba 2 minuty po přepnutí na ČT stále ta Nova svítí a pomalinku to mizí, až to zmizí úplně. Pokud je tam ale třeba plocha PC zobrazena na 5 hodit, tak je to prý vypálený natrvalo. Někteří prodavači říkali, že právě kvůli tomuto jevu by OLED nikdy nebrali, jiní říkali, že to doma adi nebude to samé jako na prodejně, ale jistojistě to nepůsobilo.

Má někdo zkušenost?

Aby mě pak servis neposlal někam, že je to vlastně vlastnost a ne vada.

  • Petr

    Petr

    13. září 2017

    po tydnu mam zatim vypaleny jen oci:-) nadherny obraz, perfektni cerna a dokonaly podsviceni.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Ivo

    Ivo

    18. září 2017

    OLED TV mají:
    - režim obnovení obrazu
    - od výrobce automaticky nastaveno posouvání obrazu(lze vypnout), které vlastně ani nepoznáte.
    Používat tuhle TV pro dlouhodobou práci na PC je nesmysl i vzhledem k velké obrazovce, a i tak se dá nastavit automatické vypnutí(pokud bych zapomněl vypnout TV se statickým obrazem)


    Prodavač je prodavač proto je tam kde je, a né ve vývojovém oddělení aby jim poradil.
    Panasonic, Sony, Philips, Toshiba, Loewe atd. by asi ten panel nepoužil kdyby docházelo k trvalému vypalování.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Tony J

    Tony J

    9. října 2017

    Vypalování OLED na prodejnách je tím, že většinou prodejci vypnou vše každý den na pojistky a hotovo. OLED se ale po normálním vypnutí ještě chvíli čistí, aby k tomu nedocházelo a vše bylo ok. Při normálním používání k tomu skoro nedojde. Pokud ale chystáte používat OLED jako PC monitor, stát se to může, tam je statický obraz často mnohem déle, než na TV, proto se také OLED monitory pro PC v podstatě nevyrábí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • akv

    akv

    21. října 2017

    vypalování obrazu mají Oled TV LG v modelech 2017 již vyřešeno, jednak je zabezpečeno, že se mírně, okem nepozorovaně pohybuje obraz tak aby nemohlo k vypalování dojít, dále vždy po vypnutí TV cca až 8 minut dochází k automatické regeneraci obrazovky a za třetí, pokud i přes to k nějakému problém u dojde,tak je i v menu funkce pro regeneraci obrazovky, která sice trvá hodinu,ale obraz je potom jako břitva. Životnost obrazovky je 100000 hodin , kdy po této době klesne jas na 50%, ale pořád je obraz velmi dobrý.
    - Oled TV LG 2017 je již bezkonkurenční TV s obrazem jako břitva a i s parádním zvukem Dolby ATMOS. S LCD nelze srovnávat, je to úplně o něčem jiném, zejména co do kvality obrazu, podání černé barvy, ostrosti atd. s 1 miliardou barev. Dokonce i patlanice SD, které se vysílají v ČR jak na satelitu tak DVBT a zejména DVBT2 jsou na této televizi při správném seřízení obrazu koukatelné.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • petr

      2. března 2018 - petr

      Zivotnost OLED neni 100tis hodin ale pouze 30tis hodin.Stare CRT televize meli 25tis a LED maji neco kolem 60tis hodin ...jen pro poradek :)


    • akv

      2. března 2018 - akv

      Ono to je sporné LG uvádí žívotnost obrazovky 100000 hodin u modelů 2017. Jde o údaj odpovídající dle LG užívání TV oled 2017 10 hodin denně po dobu 30 let. Někde se zase píše, že se již vyrovnají žívotností obrazovkám LCD. Je toho na internetu psáno hodně. Starší Oled, před rokem 2017 ještě nedosahovaly těchto parametrů, t.j. těch 30000 hodin. Já jsem psal o nových modelech 2017, kde je jsou k prodloužení životnosti obrazovek používána i výše uvedená elektronická zabezpečení.


    • petr

      3. března 2018 - petr

      Upřímně těm 100tis hodinám nevěřím.Pokud u modelu 2016 bylo ještě 30tis...pak by to bylo něco fenomenálního pokud by najednou u dalšího modelu stoupla životnost 3x a ještě porazila LED.To je pro mne spíše sci-fi. A s těma ochranama proti vypalovaní a životnosti...pokud psali přímo na podpoře že modely 2015 a 2016 mají implementovanou ochranu proti vypalování a nové modely 2017 jí mají ještě lepší a přesto se objeví model 2016 který pak má obraz vypálený(a LG již v manuálu dává ruce pryč a na toto záruku nedává),tak s tím asi něco v pořádku není, jinak by na to reklamace uznávali...Tím neříkám že OLED jsou špatné, jsou naopak špičkové..jen nevychytané a příliš nejistá investice.Navíc mám od LG UHD Blue-ray přehrávač LG UP970 a je ve své kategorii nejhorší a opravdu moc nevychytaný..LG mne opět zklamalo a stejne jako v LED tv bylo na spodních příčkách,tak ÖLEDEm dlouho neoslní a nekvalita se časem vlastníkum OLED projeví.. Věřím raději značce Samsung a doporučuji všem počkat na micro LED technologii..která OLED tv od LG rozdrtí a překoná v jejich chybách(celistvá bílá a riziko vypalování a spotřeba a dle mne i životnost)
      Jinak o funkční implementované ochrane pro tv 2015 a 2016 asi takhle viz odkaz https://televize.heureka.cz...


    • akv

      3. března 2018 - akv

      mohu se prosím zeptat, ty výše uvedenou televizi máš, nebo jsi nějakou LG Oled někdy měl? Tvé příspěvky jsou z praxe,nebo co jsi si odvodil na internetu.Já teda mluvím z praxe a oled vlastním. Samozřejmě jsem též zvědavý na microled od Samsungu, ale na ty si ještě nějakou dobu počkáme. Ale zatím nikdo neví jak to vše dopadne, jsou to jen dohady. Na Angacom 2018 byl zatím představen jen prototyp a do seriové výroby by měly přijít někdy možná až v roce 2019. Pokud microled rozdrtí oled, bude to jen dobře,pokrok nezastavíš. Bude-li lepší koupím si též microled, ale to bude až někdy v roce 2021.


    • petr

      4. března 2018 - petr

      Ne ne OLED nemám ...rozhodoval jsem se mezi ni a klasickým LCD TV...a protože u nás TV jede od rána do večera (Přítelkyně na mateřské) ,tak jsem raději kvůli životnosti a vysoké pořizovací ceně obou tv, zvolil LED TV.Hodně jsem googlil a hledal abych nenaletěl a našel jsem lidi které měli s vypalováním problém.Viz odkazy.To mě dost odradilo přesto že jsem byl příznivec OLEDU. Nehodlal jsem vyhodit peníze za TV která mě bude časem svou závadovostí štvát.Navíc nevěřím firmě LG která neumí vyrábět kvalitní výrobky.Věřím ale že u dražších OLED tv je již vše ok ale já měl rozpočet max 40tis.OLED jsem samozřejmě v akci viděl ale v obchodě a zcela mě uchvátila,ale dle mne není ještě OLED dotáhnutá do konce proto se LG od vypalení obrazu distancuje a NEDÁVA na to záruku (to znamená že o tom problému ví moc dobře).To že TV přesto uvedli na trh je prostý marketing...celou dobu jejich LED TV oproti konkurenci byli hodně špatné..díky zvolenému IPS panelu..který prostě postrádá černou a kontrast.A OLED je vytáhl z průšvihu a zpět nahoru.Bohužel to ale vypadá že modely dodělávají za pochodu jen aby ovládli trh co nejdéle.Tak doufejme že nové modely už si opravdu s vypalováním obrazu poradí.Právě onu TV OLED LG 55EG920V jsem si chtěl pořídit ale nehodlal jsem riskovat vypálení a koupil raději Samsung LCD...a jak vidím tak jsem dobře udělal protože na dražší model jsem neměl.


  • roman

    roman

    8. listopadu 2017

    Divíte se když tam mají třeba celý den statický obraz? To se pak vypálí jakákoliv TV.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Expert

    Expert

    11. listopadu 2017

    - Dívat se v Televizi na PC je normální. Kdo se dnes ještě dívá na běžnou televizi - možná tak nějací neandrtálci. Každý trochu moderní člověk má TV připojenou k PC kde je spousta bílých ploch a spousta statických lišt.

    - Statické sledování obrazu je u kvalitních TV normální a kvalitní televize to vydrží.
    Oled není kvalitní technologie je to podvod !

    - LG Oled televize nedokáží zobrazit nikdy světlé plochy. Což je nechutné.
    Nikdy nejde vypnout automatické stmívání obrazu ve chvíli když se zobrazuje více světlé plochy. Vždy automaticky zšedne celý obraz a barvy ztratí kvalitu.

    A bohužel tento podvod trvá i u televizí 2017.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • xsx

      6. ledna 2018 - xsx

      stále lepší OLED než koukat na něco podsvětleného co má barvy jako papír.


  • xsx

    xsx

    6. ledna 2018

    Mám 2016 model E uhl. 55".
    Používáno od května v průměru 8 hodin denně jako PC monitor / seriálovna cca půl napůl. Mám přizpůsobenenou plochu a panely. Všude kde to jde je černá a ikony. Ale více proto že to vypadá dobře a tv má při práci menší odběr. Koukat do bílé 55" plochy by mi bylo prostě nepříjemné tak jako tak. Bohužel windows nezvládají černé pozadí v nativních programech, složkách atd. Nicméně zas tak často se ve složkách nehrabu.
    Samozřejmě jako bonus díky černému skoro všemu panel déle vydrží. V prohlížeši mám zase "dark background and light text" a i když všechno vypadá trochu jako z matrixu, jsem spokojen.
    Dokonce musím říct že ani slabší svit při celobílé obrazovce mi nevadí. Právě vzhledem k rozměru je práce příjemnější a nejsem světlem přehlcen. Až toto vyřeší, dokáži si představit jakési samostmívání jako volitelnou funkci pro příjemnější práci.

    A za ten téměř rok není nikde nic vypálené ani nepozoruji jiné problémy. Občas kontrolní obrazce a vše je bez známek opotřebení. Nebojím se tedy doporučit jako PC monitor kde se kombinuje práce i zábava a u několika seriálů denně se panel "provětrá".

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • xsx

      6. ledna 2018 - xsx

      Ještě dodám, LCD ať už jakékoli a s čímkoli.. a vůbec cokoli s podsvětlením.. bych už v životě v ničem nechtěl. OLED je na míle dále i přes své neduhy. A čím více se bude prodávat, tím více bude konkurence, lepší cena a v prvé řadě posun dražších panelů za lepšími hodnotami toho co je na nich momentálně nedostatečné.


    • akv

      6. ledna 2018 - akv

      ve všem s tebou souhlasím, já mám model 2017,při běžném používání se vypalování nekoná jak tvrdí zdejší někteří odborníci. Lcd a to jakékoliv i Qled nikdy na Oled nemá, ani mít nebude.Obrázek exelentní,vynikající. Ale je mi jedno co si kdo koupí, je to jeho věc, já naopak jsem nadmíru spokojen. A když ještě k takovéto televizi připojíte třeba Vu+ ultimo 4k, tak je to prostě bomba.


  • veesa

    veesa

    4. března 2018

    OLED nekupovat !!!! vylálí se velmi rychle

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.