Poradna Panasonic TX-48AS640E

Autor: | Vloženo: 21.01.2015 000 01:02 | Témata: Poradna Panasonic TX-48AS640E

Pasivní/aktivní 3D

Zdravím, jsem trochu zmaten z popisku (alza) u modelu TX-48AS640E. V technickém popisu je napsáno, že jde o aktivní 3D technologii. V detailnějším popisu mě ale mate věta: "Vaše oči navíc nebudou díky polarizované technologii trpět ani při dlouhém sledování. Zvolit si však můžete i aktivní 3D"
Jak tomu mám tedy rozumět? Jde si na tomto modelu zvolit jaký typ 3D zobrazení preferuji? Například sám se budu dívat na aktivní 3D, ale s rodinou přepnu na pasivní 3D? Nehledě na cenu brýlí...

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    21. ledna 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    televize má dle výrobce aktivní 3D, obě technologie jsem na jedné TV ještě neviděla. :-)

    S pozdravem

    Jana V O B E J D O V Á
    asistentka prodeje
    levneelektro.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Martin

      23. ledna 2015 - Martin

      Děkuji za informace, společnost Alza uvádí tedy mylné informace :-(. Můžete mi prosím ještě poradit, jestli na tento televizor, mohu použít nějaké univerzální 3D brýle s bluetooth komunikací? Originál Panasonic za 2000,- se mi moc nechce pořizovat, zvláště pro početnější rodinu (cca 4 - 6 kusů). Děkuji za odpověď.


    • viktor

      25. ledna 2015 - viktor

      pořiďte si radši UE48H6200 - brýle k samsungu stojí 2ks 800kč a navíc pokud filmy stahujete a ne kupujete, tak kvůli kodekům je to jednoznačné


    • Anonymní uživatel

      26. ledna 2015 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,

      aktivní 3D je specifické také tím, že brýle s TV komunikují, nelze je proto nahradit žádnými jinými, lze použít pouze výrobcem doporučené.

      Rozdílem by bylo pasivní 3D, kde lze použít kterékoli polarizační brýle jakékoli značky, funguje na principu polarizace světla.

      S pozdravem

      Jana V O B E J D O V Á


    • Martin

      29. ledna 2015 - Martin

      Dobrý den,
      chtěl bych pouze informovat, že toto již není pravdou, jak jsem se přesvědčil. Aktivní brýle s TV komunikují, ale už lze použít i jiné, než originální, doporučené výrobcem. Sám jsem to odzkoušel. Jde o komunikaci RF (Bluetooth). Pokud to aktivní brýle podporují, je šance že se s TV spárují. Navíc jsem četl i jeden starší článek(rok 2011/2012), kde bylo psáno, že se větší výrobci (Panasonic, Sony, Samsung) spojily a daly zelenou společnému projektu: navzájem kompatibilních 3D brýlí.
      Ukázka z článku:
      "Firmy budou spolupracovat na vývoji a licencování technologie pro aktivní 3D brýle využívající radiofrekvenčního systému (RF)"

      Sám jsem odzkoušel aktivní brýle od jiného výrobce. Půjčil mi je známý, jsou rok staré, ale fungují perfektně.
      Zjistil jsem, že u nás v čr je 3d technologie ještě hodně v nevědomí a skoro nikdo o ní nic neví. Každý, koho jsem se zeptal, mi tvrdil, že musím použít originální brýle. Nebo mi doporučil jinou TV od jiného výrobce. To je ovšem nesmysl, když už jednu TV mám...
      Nicméně, děkuji za informace a názory.


    • Anonymní uživatel

      30. ledna 2015 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,

      informace z roku 2011/2012 o "univerzálních" 3D aktivních brýlích se ke mně také dostala, bohužel jsem od té doby o takové kompatibilitě nic neslyšela.

      Bohužel nemůžeme doporučovat něco, čím si nejsme jistí na 100%, proto raději i nadále budeme doporučovat 3D brýle doporučené výrobcem.

      Ještě jsem neslyšela o fungujících brýlích i na jiné TV, velmi děkuji za rozšíření rozhledu v této problematice.

      S pozdravem

      Jana V O B E J D O V Á


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.