Poradna Panasonic TX-L42ET60E

Autor: Anonym | Vloženo: 18.12.2013 000 18:51 | Témata: Poradna Panasonic TX-L42ET60E

Anonym

Spínání AV vstupu při zapnutí setboxu, naladění poměru stran obrazu

Dobrý den, jiz dva tydny mám novou TV od Panasonicu 42ET60E, mám sní asi dva problémy které nějak nemohu vyřešit,potreboval bych poradit, a jak jsem koukal tak radíte k vice panasonicům.
1) mám zapojený satelit -Hdmi a Panasonic rekorder -Hdmi a Scart, když nějaký s těchto přístrojů zapnu, nenaskočí automaticky, musím dát na ovladači AV vstup, ale po vypnutí zase nenaskočí TV-zustane černá obrazovka a svítí tam označení AV vstupu, zase se musí dát na ovladači TV tlačítko. (skoro stejné přístroje chodí na TV 32E5E,a funguje to automaticky) Kabely by měli být vpořadku, chodilo to na klasické TV OVP. Tak tedy nevim, určitě něco mam nastavenýho asi blbě, ale nemohu na to přijít.
2) Další věc je jestli nejde nejak poladit u 42ET60E Automatická změna poměro stran obrazovky, když přepnete na jiný kanál a je tam jiný poměr stran než 16:9 , třeba 4:3 ,tak to udělá takový paskvil, že se na to pomalu nedá koukat (oválné postavy a obličeje), jde o to, že to pouští Automaticky bud´ STRED a nebo ZOOM. Nejde to nejak poladit jako to je u 32E5E, že na Automaticky jde šíroký obraz a nebo 4:3, ???? A nemuselo by se to na kazdý film nebo kazdé přepnutí kanálu,když tam budou vysílat starý film ,přepínat na ovladačí. Děkuji vam za aspoň nějakou odpověd .S pozdravem Ivan S.

  • Xaver

    Xaver

    6. ledna 2014

    1) Přepínání mezi AV vstupy je možné jen ručně. V tomto Panasonic ztvrdnul v době kamenné ...
    2) tlačítko ASPECT a Střed, ale to jste zřejmě udělal, o dalším poladění bohužel nevím.
    Pokud někdo zná a ví - podělte se .... předem díky.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.