Poradna Panasonic TX-P42GT20

Autor: | Vloženo: 18.01.2012 000 20:29 | Témata: Poradna Panasonic TX-P42GT20

Změny v jasu v průběhu sledování filmu

Dobrý den,

u své televize jsem detekoval následující problém, kvůli kterému bych vás chtěl poprosit o radu: v průběhu sledování širokoúhlých filmů z PC (při zhasnutém světle v místnosti), kdy je patrný na horní i spodní straně obrazu černý pruh, jsem si všiml, že dochází ke změnám jasu obrazu.

Během jedné minuty, kdy je ve filmu třeba i jediná scéna pořízená v jednom záběru, je patrné, že se obraz několikrát mírně zesvětlí či ztmavne. Při sledování té samé scény na LED displeji u počítače nejsou žádné výkyvy v jasu patrné. Musím podotknout, že rozlišení obrazu při sledování z PC je 1024 x 768 pixelů a propojení s televizí jede přes VGA port. Nicméně u standartního TV vysílání jsem si toho také všiml, ale je to mnohem mírnější.

Myslím, že pokud by byl obraz kompletně přes celou televizi, nebyl by tento problém tolik patrný, ale pokud je na horní i spodní straně viditelný černý pruh, potom tyto změny v jasu vynikají dostatečně, aby to působilo rušivým dojmem.

Chtěl bych se zeptat, zda-li by mi někdo mohl poradit, jak by se dal tento problém odstranit (pokud je to otázka nějakého nastavení), popř. zda-li se může jednat o vadu televizoru.

Předem moc děkuji za všechny rady.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.