Poradna Philips 47PFL7606K

Autor: | Vloženo: 24.01.2013 000 10:12 | Témata: Poradna Philips 47PFL7606K

Jaký Externí HDD k TV-prosím konkrétní typ?

Mám dotaz ohledně externího HDD. Požadavky na 1x USB napájení do 500mV, USB 2.0 jsou docela problém. Musí být USB 2, nebo bude fungovat i USB.3? nemůžu sehnat model který by fungoval a nebaví mě pořád něco slepě zkoušet a vracet ve zkušební době. Zvažoval jsem i 3,5" variantu s vlastním napájením ale to už není ono (zdroj do zásuvky navíc, a cenově o dost dražší) Měl jsem půjčený starý Seagate 250GB označení ST9250410ASG, napájený jen z jednoho USB 2:0 a fungoval skvěle, ale ten už se nedá koupit.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    24. ledna 2013

    Ahoj,
    TV mám, a mám připojen externí disk (Westerna). Disk je USB 3.0, ale TV umí jen 2.0. Disk normálně funguje, ale samozřejmě rychlostí jen dle specifikace 2.0. Nijak to nevadí, HD stream se stíhá ukládat na disk. Také z disku bez prohlémů přečte HD obsah.

    Jinak Philips má dvě možnosti při připojení disku.
    1. Můžeš ho použít pro nahrávání obsahu z TV tj. mód recorder.
    V tomto případě TV disk zformátuje, tj. přijdeš o všechny data na něm,
    a pak jej používá pro ukládání obsahu. Data z disku nepřečteš nikde jinde než u tvé TV. Asi to mají kvůli ochraně autorských děl, nevím.

    2. Může být použit pro přehrávání dat na něm uloženým, tj. filmů, obrázků, apod. Podporuje to filesystémy NTFS, FAT32, FAT16 V případě .mkv mi po aktualizaci firmware v TV fungují titulky. Ale musí být v .mkv nastavaneny na force. To samé platí pro vývěr zvukových stop (pokud je jich více v .mkv) - ty nelze měnit přehrává se pouze 1. stopa.

    Jinak TV má více USBček, je tedy možné připojit i disky dva a jeden z nich použít na přehrávání a druhý na nahrávání. Pro nahrávání je nutné mít na disku myslím minimálně 100GB. 32GB flashku nechtěl použít pro nahrávání.

    Měj se,
    Honza

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr

      24. ledna 2013 - Petr

      Jedná se mi o první variantu - pro použítí nahrávání obsahu z TV tj. mód recorder. (nahrávání pořadu při vypnuté TV, nebo nahrávání pořadů na který se díváte, vč. tzv. Pause TV.
      Televize disk naformátuje vlastním formátem a v elektronickém EPG, který je mimo jiné příšerný a neaktualizovaný, jak píše Kuliferda) se zobrazí jako disk pro nahrávání. Po tomto připojení je možno připojit i obyčejnou Flashku do zbylého USb-čka a dívat se na fotky, přehrávat filmy. Na obyčejné prohlížení to zvládne skoro jakýkoliv disk, ale na to nahrávání z TV už je ta kompatabilita hodně špatná. V návodu požadavek min. 32GB a rychlost 30MB/s zápis, spotřeba do 500mV) (16GB flashku mi to nevzalo, ale 32GB Patriot Xporter XT Rage, už ano. Ale některé pořady se nahrály s chybou... Nejlíp fungoval ten starej 2,5" Seagate, tam to bylo bez problémů... USB 3 jsem ještě nezkoušel. Potřeboval bych vědět konkrétní typ 2,5" HDD který je v prodeji a ověřený. Zkoušet pokus omyl, mě nebaví ani na to nemám čas. Jinak fotky, 3D filmy, filmy, vše hrnu z notebooku i se zvukem přes 5m HDMI 1.4, Narozdíl od Tv přehraje notebook vše, akorát na full HD 3D filmy by to chtělo silnější grafiku...


    • Anonymní uživatel

      24. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Používám Western Digital 2.5" My Passport Essential SE 1000GB
      (http://www.alza.cz/x-d191818.htm) a funguje bez problému. U Philipse se jednak nelíbí ta nutnost mít povolený EPG ze sítě, a ne z vysílače (pro případ nahrávání) a taky televize na disk neustále zapisuje aktuálně běžící program. Tedy na disk je kontinuální zápis a to flaska ani SSD disk dlouho nevydrží. Funkce zápisu a možnosti "seekování" v sledování pořadu se nedá vypnout. Prostě když chci mít k dispozici nahrávání, musí to být i s funkcí nahrávej vše co zrovna běží. Víc by se mi líbilo, kdybych si mohl navolit: nahrávej zítra od 20:00 do 22:00, což bohužel takto přímo nejde.

      Filmy taky raději pouštím přes HDMI, protože pro některé 3D filmy Philips odmítal přepnout do 3D, pokud se přehrávaly v režimu přes USB. V HDMI to neřeší a pro vše je funkce 3D povolena.

      Honza


    • Petr

      25. ledna 2013 - Petr

      To jsem netušil že USB 3.0 vezme tato TV v pohodě a je to pro mě cenná informace, takže děkuji. Objednal jsem menšího bratříčka toho Tvého HDD: https://pevne-disky.heureka.cz...

      Pak napíšu jestli fachá dobře.

      Jinak o ustavičném nahrávání pořadu jsem nevěděl, ale zdálo se mi divné, že když jsem dal na ovladači pause TV, tak při opětovném spuštění šlo přehrát i část pořadu před zapnutím PAUZY. Jinak nahrávání se dá dopředu nastavit jak ručně, zadáním času tak i přes internetové EPG, které ale bohužel většinou není aktuální...


    • Anonymní uživatel

      25. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      USB 3.0 je kompatibilní s 2.0. Mikro USB konektor vypadá jinak, jsou jako by dva mikro USB vedle sebe. Velký konektor (typ A), je kompatibilní, (jsou v něm další piny, ale dá se připojit i do samičky USB2.0). Samořejmě pak nejde využít plnou rychlost, ale pro TV to stačí. K vybranému disku by měl dorazit i USB kabel, který bude mít na jedný straně ten trojkový mikro USB (viz obr. z odkazu výše) a z druhé strany kabelu bude kompatibilní velký konektor typu "A".
      Věřím, že to bude fungovat bez problému.

      Určitě to nahrává pořád. Zjistil jsem to podle blikající LEDky na disku a taky přesně po zmáčknutí pause šlo "rolovat" zpět v pořadu minimálně o 2 hodiny zpět. Jinak ve specifikaci myslím píšou, že disk pro nahrávání musí být alespň 250GB. Což ten výše splňuje, ale ta flashka 32GB ne. Třeba už to změnili a funguje to nahrávání i s menší kapacitou. To je vcelku jedno. TO kontinuální nahrávání se mi opravdu moc nelíbí a z tohoto důvodu mám disk odpojený.

      Držím palce a vše s novým diskem funguje, jak má.


    • Petr

      6. února 2013 - Petr

      Takže odzkoušeno, WD USB 3.0 šlape úplně v pohodě. Díky za tip.

      Co mě ale vytočilo je ten Philipsáckej programovej průvodce... Pětku, Primazoom to vůbec nenajde, na zbytek je program pouze na dva dny dopředu a ještě týden starý - prostě nefunkční. Televize s nefunkčním programovým průvodcem je dost jakože na prd. Takže musím nahrávat vše ručním zadáním času, jenže to pak se pak nahraný pořad jmenuje podle programu ze kterého byl nahrán (Nova, Čt2) A když tam máte nahráno 5 krát NOVA, 10 krát Čt2 tak je docela problém se v tom vyznat :) Jim zavolám na tu jejich podporu, ale to asi nikam nepovede, jedině kdyby tam každej den někdo zavolal a seřval je, možná by s tím něco udělali...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.