Poradna Philips 49PUT4900

Autor: | Vloženo: 22.01.2016 000 22:41 | Témata: Poradna Philips 49PUT4900

Je to Smart nebo ne?

Píšete, že je to smart ale v obchodech kde jsem se díval je vedená jako klasická TV. Taky nevidím LAN ani Wifi a ani slovo o operačním systému.

Tak jak to je?

  • 25. ledna 2016 - Oficiální zástupce značky Philips

    Dobrý den,

    tento televizor není Smart TV v tom smyslu, že by na něj šly instalovat aplikace nebo že by šel připojit k internetu.

    Zdraví Jirka, Philips TV

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • TV elektro

    TV elektro

    17. dubna 2016

    Tento typ LED TV Philips 49PUT4900 (stejně jako jeho stejný trochu menší bratr typ 43PUT4900 ), nejsou Smart TV, tedy nemají danou výbavu, pokud to prodejci uvedou správně, tak se nikde nepíše, že je to Smart provedení.
    Po přečtení techn.parametrů a prohlédnutí fota zadní strany televizoru, kde jsou vyobrazeny a popsány všechny konektory - třeba na eshopu MALL nebo i jiného prodejce, je z toho zřejmé, že tam není LAN konektor pro připojení k síti internetu, a v popisu se neuvádí možnost Wi-fi připojení. Tento typ TV není zaměřen pro Smart využití (totiž všichni ho nevyužijí a proto ani nechtějí, navíc při koupi Smart TV se to zbytečně promítá do jeho vyšší ceny). Tento typ má spíše jiné kladné vlastnosti - především je to Ultra-HD rozlišení,označované taky 4K, tedy vysoký počet zobrazovacích bodů jak na šířku,tak i výšku panelu (hustota sítě jemných bodů a tím pádem i zobrazení detailů ), dále 400 Hz zobrazovací frekvenci snímkování pro rychlou reakci na měnící se scény ( let tenisového míčku, jízda vozu při závodech F1, letící letadlo, hokej, fotbal a další rychlé akční scény, humorně vzato třeba když dá někdo někomu ve filmu rychlou facku nebo když dvojice příliš rychle souloží...to je pak všechno dobře vidět ! ). Dále jsou to vylepšení obrazu Pixel Plus, Dual core rychlejší procesor, dostatek konektorů USB a HDMI, možnost nahrávání na USB zařízení, připojení sluchátek, připojení SATelitního přijímače pomocí HDMI a další.
    Velmi podstatná věc v technických parametrech daného TV je to, že pro budoucí systém vysílání v DVB-T2, jehož změna byla ohlášena, právě začíná a proběhne postupně do roku 2020, je potřebné, aby daný LED TV měl nejen tuner DVB-T2, ale taky aby byl již vybaven a schopen zpracovávat kodeky s označením HEVC, to tento typ TV Philips má, tudíž při přechodu na nové vysílání nebude nutno dokupovat dekodér, nebo-li Set-top-box. Všichni ostatní, a těch budou v ČR tisíce, i když mají televizor s tunerem DVB-T2, ale ten nebude schopen zpracovávat zmíněné kodeky videa obrazu HEVC, si budou muset pořídit a k televizi zakoupit menší krabičku - set top box, který upraví přijímaný TV signál na požadovanou úroveň.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.