Poradna Philips 55PUS7100

Autor: Ajťák | Vloženo: 08.01.2016 000 13:20 | Témata: Poradna Philips 55PUS7100

Ajťák

Ajťák

Jak hluboký držák na stěnu byste doporučili?

Televize jsou bohužel stále dodávány se stojanem ale bez držáku na zeď. Osobně bych čekal obojí a nebo naopak držák na zeď.

Tím, že televize má jen 3,7 cm na hloubku bych rád toto využil a použil i tenký držák. Myslíte že 1 cm hluboký je ok hlavně kvůli basovému reproduktoru?

Použil bych 1 cm hluboký
https://www.alza.cz...

V krajním případě 2,3 cm hluboký
https://www.alza.cz...

  • Kájínek

    Kájínek

    10. ledna 2016

    Takové držáky jsou zcela nevhodné, jednak potřebujete odstup kvůli chlazení a potřebujete prostor na konektory.
    V navodech máte mimochodem uveden odstup od zdi min.10cm.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ajťák

      10. ledna 2016 - Ajťák

      Dobrý den,

      nepřiplácel jsem za 3,7 sm hlubokou televizi abych ji pak měl 10 cm od zdi. Starou taky Philips mám 4 cm kvůli hdmi směřujícím do zdi. Prostoru tam je kromě místa na konektory nesmyslně moc.

      Na nové televizi jsou už konečně hdmi, anténa i lan kabel inteligentně udělané plošně. Jediný cinch a scart je nesmyslně kolmo. Scart nepotřebuji a na cinch konektory jsem koupil rohové redukce cca 1 cm hluboké okolo kterých se chystám vysekat do zdi žlábek. Mám to již změřeno že 1 cm je ok. Jen ten reproduktor bude asi 3 mm od zdi. V krajním případě těch 2,3 cm což stačí úplně.

      Proto mi šlo o radu pána z Philipsu který tu už odpovídal.

      Každopádně už by bylo na čase kdyby výrobci držáky dodávali standardně v balení. Působí to dojmem jako by dělali tenké televize ale od přidělání na zeď dávali ruce pryč a nechtěli za to nést zodpovědnost. Přitom asi většina lidí má televizi na zdi. Obzvlášť tak drahou, hezkou, tenkou. Prostě highend :-)


    • Ajťák

      10. ledna 2016 - Ajťák

      Hezčí by navíc bylo kdyby televize byly nejširší na stranách a mělké uprostřed aby tam bylo vše schované a nebylo to vidět a televize se dotýkala stranami zdi. Pak by to vypadalo jako obraz a konečně bylo pěkné. nejhorší jsou konkurenční televize které mají tenkou obrazovku ale v jednom místě mega bouli se součástkami. Těm jsem se úmyslně vyhnul.


    • Kájínek

      10. ledna 2016 - Kájínek

      Když jste tak chytrý, tak si ji dejte jak chcete. Právě většina lidí ji má na podstavci, kde není problém proudění vzduchu a odvod nežádoucího tepla ze zdrojové části. Podstavec nedovolí priražení ke zdi - proč asi. Pokud se vám přilepená na zdi přehřeje, tak si ji raděj dejte na podstavec před příjezdem technika, protože vam neuznaji záruku.
      Každého na to v obchodě upozorňuji!


    • IT

      11. ledna 2016 - IT

      Vybírat televize podle zadní strany, tak to je hustý. Váš výběr tomu také odpovídá :D


    • Ajťák

      11. ledna 2016 - Ajťák

      podle zadní strany samozřejmě nikoliv :-) šlo mi o android, 4k a 3d. u této televize pak tloušťka a vzhled pomohly. navíc moje předchozí televize je taky philips s ambilightem. pravda ale je ze na predchozi philips nadavam od prvni chvile. mela umet prehravat videa ze site a neumi nic. jen pres dlna a to je na nic. takze jedine co u ni pouzivam je philips remote ktera je taky silena. philips remote pro nove televize je ale jest ehorsi musim rict.
      zatim mam televizi na vyzkouseni na stojanu a zjistuji moznosti a co dal


    • Philips

      13. ledna 2016 - Oficiální zástupce značky Philips

      Dobrý den,

      kvůli Ambilightu je ideální, aby byla televize vzdálena od zdi cca 15-20 cm.

      Zdraví Jirka, Philips TV


    • Ajťák

      13. ledna 2016 - Ajťák

      Pokud jde čistě jen o ambilight tak použiji ten 2,5 cm kvůli tomu výstupku. Mrzí mne že nejde ten 1 cm na který jsem se opravdu těšil jelikož pak by televize opravdu vypadala krásně a vyzdvihlo by to její přednosti. Ambilight používám stejně jen málo


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.