Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 09.09.2012 000 10:02 | Témata: Poradna Televize

3D

Přehraje 3D televizor film z videa nebo z dvd také ve 3D?Co se týká pořadů v televizi jdou také přehrát ve 3D nebo musí být HD kvalitě?

  • Velda

    Velda

    10. září 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Tak záleží to na konkrétním televizoru nebo multimediálním přehrávači. Televizory obvykle mají funkci převodu 2D obrazu do 3D obrazu, ale stojí to za velké kulové už z pdostaty toho, že ty 3D data tam prostě nejsou a televizor si vlastně jen vymyslí podle nějakého algoritmu, jak by to mohlo vypadat v 3D. (Jinak HD kvalita znamená HD rozlišení a nemá nic společného s 3D. Film může být stejně tak v HD i 3D, jenom v jednom a nebo ani v jednom.)

    Jinak, pokud chcete přehrávat 3D video z multimediálního přehrávače nebo z nějakého jiného zařízení přes HDMI v televizi, je nutno použít káblík s podporou 3D režimu. Obvyklé je přehrávání filmů z Blu-ray (DVD) disku v Blu-ray přehrávači, který umí 3D filmy, který to přes 3D-capable HDMI kabel posílá do 3D televizoru.

    Jinak pro přehrávání vlastních vypálených 3D videí nebo přehrávání z flashky je vhodné se podívat, jestli televize umí otevřít některý z kontejnerů (nejlépe samozřejmě všechny) Matroska (.mkv, .mks, ale ideálně hlavně .mk3d), MP4 (.mp4, .m4v), MPEG-2 TS (.m2ts) nebo Quicktime (.qt, .mov), do kterých je možné 3D video naládovat, což samo o sobě ale nezaručuje, že to v televizi přehrajete – pokud ne, většinou se Vám to bude přehrávat jen jako by to byl obyčejný 2D film. A možná jsou ještě jiné 3D formáty. :-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.