Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 24.07.2013 000 14:14 | Témata: Poradna Televize

Kvalita obrazu

Jakou LED TV? Od jakého výrobce? Jde mi především o kvalitu obrazu (Film, sport, hry).

  • David

    David

    24. července 2013

    Zaleží na velikosti a cenové dispozici. Obecně asi se žádným top modelem značek Sony, Panasonic, Philips, Sharp, Samsung a LG neuděláte chybu.

    Za absolutní špičku lze asi považovat Sony, Panasonic.
    Sony ve vyšších modelech používá S-PVA nebo PSA panely poslední generace, které se vyznačují bezkonkurečně nejlepším kontrastem, vysokým jasem a opravdovou černou, a ostatní parametry také nejsou špatné. Nevýhodou jsou špatné pozorovací úhly a pomalejší odezva.
    Panasonic ve vyšších modelech používá IPS nebo IPS-Pro panely, které pro změnu mají bezkonkurečně nejlepší věrnost barev (srovnatelné s plazmou), bezkonkurečně nejlepší pozorovací úhly, a nejlepší rychlostí (důležitá pro sport a hry). Kontrast je však jen průměrný. Tradičním nešvarem Panasoniků, je také nepříliš vhodné defaultní nastavení obrazu, to však lze snadno změnit.

    Za další v pořadí lze asi považovat Samsung, který stejně jako Sony ve vyšších modelech používá S-PVA a PSA panely stejných vlastností. Sony ale má panely lépe zkalibrované (především lepší delta E).

    Dále pak asi Philips a LG, ty používají různé panely různých výrobců, nejčastěji vlastní IPS panely, nebo PSA panely Samsungu, se všemi jejich výhody i nevýhody. Podobně tak Sharp, který používá vlastní technologii vycházející s PVA panelů, také s obdobnými vlastnostmi.

    Ale jak už jsem uvedl na začátku, s žádným z top modelů uvedených značek neuděláte chybu, a větší rozdíl v kvalitě než mezi jednotlivými výrobci/technologiemi) je právě mezi lowend a top modely. U nižších modelů výrobci obvykle používají starší a horší generace svých panelů, nebo levné PVA/MVA panely od čínských výrobců jako CMO či AUO.

    Jinak pokud vám jde o kvalitu, tak zvažte také plazmu (tady je bezkonkurenční jedničkou Panasonic), který kvalitou předčí všechny LCD/LED TV.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (14)
    • Ne (1)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    1. srpna 2013

    Jak je uvedeno v předchozí odpovědi, za špičku lze považovat Panasonic a Sony. Mají ale trochu jiné vlastnosti, resp vhodnost použití.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (11)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.