Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 25.11.2013 000 11:23 | Témata: Poradna Televize

Jakou nejlepší kvalitní TV?

Jaká je nejlepší TV, slyšela jsem že Samsung je to tak? Jde mi hlavně o kvalitu.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    25. listopadu 2013

    že je Samsung nejlepší je pochopitelně nesmysl. Samsung má pouze největší a nejdražší reklamu, a tím je taky nejprodávanější, a jak už to bývá, co je nejprodávanější není obvykle to nejlepší. Tím pochopitelně nechci říci že je špatný.

    Hodnotit kvalitu může být velmi diskutabilní, každý má totiž jiné preference, a tedy i subjektivní. Přesto, co se týče běžně dostupných značek, lze asi říci:

    Z pohledu kvality obrazu, kvality provedení a spolehlivosti, lze asi za nejlepší označit TV japonských značek Panasonic a Sony. Oba nabízejí tu nejlepší kvalitu obrazu, i celkového provedení a bezkonkurenční spolehlivost, a lze je považovat za absolutní špičku. Sony pak nabízí TV s panely typu S-PVA/PSA, Panasonic pak S-IPS/IPS-pro (každá technologie má své pro i proti).

    Za takovou druhou příčku lze považovat korejské firmy Samsung a LG, ty sice u nejvyšších modelů používají stejně kvalitní panely jako Panasonic a Sony, ale horší je to už se seřízením obrazu a kvalitou provedení, a ještě podstatně horší je to se spolehlivostí a životností. Samsung pak používá především S-PVA/PSA panely, a LG především S-IPS panely (nicméně u obou se na to nedá spolehnout, občas dávají do TV prostě to co mají zrovna na skladě).

    No pak prakticky následuje vše ostatní, co kvalitou už velmi kolísá (nebo má u nás velmi špatný support), a osobně bych nedoporučoval.

    Další věc je použitá technologie, pokud se omezíme na ty kvalitní TV, tak v podstatě tu jsou dvě skupiny:
    TV s S-PVA nebo PSA panely: jejích hlavní výhodou je obrovský kontrast, bohužel za cenu trochu horšího barevného podání, horšího obrazu při pohledu z úhlu, a horší odezvy.
    A TV s S-IPS a IPS-pro panely: jejch hlavní výhodou, je věrné barevné podaní a to i při pohledu z úhlu, a velmi rychlá odezva (hodí se i jako monitor k PC), nevýhodou je zase nižší kontrast.
    Pochopitelně obě skupiny patří k špičce a rozdíly nejsou nijak zádní. Co z toho je lepší, nelze řící, protože každý preferuje něco jiného (v profesionální sféře (např grafické studia, zdravotnictví, atp) se přeci jen za nejlepší považuje IPS-pro).

    Na a konečně, co do obrazové kvality, mnohem více než na značce a techonologii, záleží na konkrétním modelu. Prostě lowend model Panasonicu za 8tis patrně nebude obrazově kvalitnější než top model Samsungu za 40tis.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (19)
    • Ne
    • martin

      30. listopadu 2013 - martin

      a proc je treba Samsung 8 tridy tak drahe, drasi nez sony atd. ja osobne sem zaplatil za tuto tv 2500 euro dik


    • Anonymní uživatel

      6. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Samsung je hodně drahý, a neplatí to pouze u TV. Ostatně Samsung světově nesrovnatelně nejvíce investuje do reklamy a tu musí z něčeho zaplatit. Neříkám že jsou špatné, mají výborný obraz (stejně kvalitní jako u Sony) a mají také velmi dobrý obraz. Ale v každém případě z velké části platíte drahou reklamu Samsungu.


    • Pavel Šmatlák

      28. února 2014 - Pavel Šmatlák

      takže Philips okterém se nezmiňuješ je asi šunt do popelnice NEBO DLE TEBE NEBO VÁS UŽ NA ODPIS?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.