Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 29.01.2015 000 08:07 | Témata: Poradna Televize

Praktické využití 3D televize?

Můžete mi popsat, prosím její využití. Televize ve 3D nevysílá, převod 2Dna3D je nekvalitní. Nosičů je málo, a jsou velmi drahé.
Pokud se rozhodnu pro nákup 3D televize chci znát jak ji mohu bez větších problémů využívat. Děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. ledna 2015

    Vážený pane Špirku,

    pokud Vám v současnosti přijdou nosiče drahé, do budoucna se Blu.Ray disky budou jistě zlevňovat. Rozdíl mezi TV bez 3D a s 3D je jen pár jednotek procent.

    Proto doporučujeme koupi 3D televize.

    S pozdravem

    Jana V O B E J D O V Á
    asistentka prodeje
    levneelektro.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Jan Špirk

      29. ledna 2015 - Jan Špirk

      Jistě si ji ve 3D koupím, ale pořád mi uniká její praktické využití když TV programy ve 3D neexistují!!! A dosavadní nosiče svým obsahem a cenou nevyhovují??!
      Může mi někdo odpovédét, prosím.


  • adam

    adam

    30. ledna 2015

    3D televize si často lidé nekupují paradoxně kvůli 3D, protože když film stojí za ho.., tak mu nepomůže ani 8D. 3D televize bývá totiž jistota 100hercového panelu (aktivní 3D TV). Dneska totiž výrobci uvádějí frekvenci vyšší než je frekvence panelu (zahrnují do toho frekvenci processingu, dimmingu apod). Někde je proto možné vidět třeba 200hz motion flow, 400hz clear motion picture, ale tyto TV mají třeba jenom 50hz panel. Takže kdo chce obraz plynulý, volí zpravidla 3D TV (minimum TV má 100hz panel, aniž by mělo 3D - samsung HU6900 například), komu stačí obraz s přirozeným nedostatkem natáčení - sekaný (24p - snímků za vteřinu - trhané zcela logicky a je to přirozené), tak si vybere základnější televizi, která je zpravidla 2D. 3D se nevysílá - proč by taky mělo - všechny 3D TV umí tzv. konverzi = přepočet 2D do 3D. 3D se dá i stahovat. Do budoucna volit právě samsung, protože 3D filmy bývají objemnější a pouze samsung podporuje z USB HEVC kodek, který ten objem dokáže krásně zmenšit a nechat stejnou kvalitu. Navíc aktivní 3D zobrazí plné rozlišení, pasivní nikoliv.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • adam

      30. ledna 2015 - adam

      mrkněte třeba na ukázku "TEST PLYNULOSTI TV" na uložto ... přehrajte si to z USB na 2D a pak na 3D tv


    • Jan Špirk

      30. ledna 2015 - Jan Špirk

      Moc děkuji za odpověď na 3D televize.to jsou informace, které se běžně člověk -ryzí amatér- nedozví . Jan


    • NoxiCoe

      4. února 2015 - NoxiCoe

      Aktivní 3d Samsung? To opravdu ne, po 20-ti munitách sledování mám hlavu jak pátrací balon a musim si dát pauzu, je to nezdravé pro oči. Mimochodem, od aktivního 3d už ustupjí i velké značky jako třeba Sony, Panasonic či Philips. Pokud 3d tak rozhodně pasivní, které namáhá oči stejně jako sledování 2d a ve výsledku je lepší i za cenu nižšího rozlišení.


    • adam

      4. února 2015 - adam

      Vy máte hlavu jak pátrací balón, ale to snad neznamená, že to tak má i někdo jiný! Máte asi nezdravé oči. "Od aktivního 3D ustupují značky"...takový kecy :) ...značky ustupují ...philips, ale koupil to TP VISION, Sony zvalžuje prodej TV divize - http://avmania.e15.cz... , Panasonic má tržní podíl taky žalostnej....
      Člověk nesmí být pako a na 3D sledování si musí zatemnit - v kině je taky tma. Pochopitelně lidi remcaj, že je z toho bolí hlava, když mají u toho rozsvícené zářivky. Aktivní 3D Samsung, protože Samsung nedělá pasivní. Myslel jsem kvůli HEVC kodeku, který zajistí úsporu bitratu, což pro 3D platí snad ještě víc než pro klasický stream.


    • Miroslav Říčan

      19. února 2015 - Miroslav Říčan

      Uvažoval jsem také o nové TV, nejdříve jsem byl nachystaný na LG s pasivním 3D (nosím brýle). Prozatím ještě ale nákup odložím, ale nakonec jsem došel ke stejnému závěru jako ADAM, poměr výbava, kvalita atd. Pro mě je nyní jasná volba SAMSUNG . Základní typ s 3D - lepší panel, podpora HEVC x.265, 4 jádrový procesor, bez brýlí v základu (zbytečně neplatím).


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.