Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 16.02.2015 000 08:54 | Témata: Poradna Televize

Má smysl T2?

Prý to má dle Ministerstva průmyslu a obchodu to má být stejně nejdřív až v roce 2021. Navíc TV, které uvádí, že mají T2 neumí HEVC kodek, ve kterém České radiokomunikace budou v rámci T2 stejně vysílat. Takže není to tam jen tak, aby na to lidi slyšeli? Myslíte, že to tam je důležité to T2? Mám antenu a na kabelovku nebo satelit nehodlám přecházet. Kdo ví, jestli TV v dnešní době vůbec 6 let vydrž. Vidím v tom trochu trik výrobce. Radši bych koupil něco bez T2, kde bude zase jiná výhoda použitelná. T2 má smysl pouze tehdy, kdy TV umí HEVC kodek. Umí to některá kromě Samsungů - tam to jede i z USB, což pokud vím, tak to jiné ani z USB neumí? Co myslíte?
Přemýšlím, že bez T2 je lepší z toho důvodu, že to akorát navyšuje cenu a je to nevyužitelné, že za ty stejné peníze je lepší bez T2, ale s jinými výhodami. Co byste si koupili?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. února 2015

    Dobrý den,

    v současné době mi to přijde také jen jako marketingový tah výrobců. Je otázkou, v jakém kodeku budou na novém standardu vysílat. LG však dává tuším do všech svých modelů všechny tunery, jistě to není na škodu a Samsung do vyšších modelů také přidává i ostatní tunery.

    Top značkami jsou aktuálně Samsung s LG, výběr závisí spíš na osobním dojmu, někteří jsou zastánci LG a někteří Samsungu. Z mého pohledu je u LG lepší poměr cena/ výkon, Samsung zase používá VA panely, kde je černá opravdu černou a podporuje již vámi zmíněný nový kodek HEVC/h.265.

    S pozdravem

    Jana V O B E J D O V Á
    asistentka prodeje
    levneelektro.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.