Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 08.06.2015 000 22:06 | Témata: Poradna Televize

Kvalita LG

Dobrý den, chci se zeptat jak kvalitní je značka LG. Na fórech se řeší, že tv od Lg nezobrazuje dobře černou kvůli IPS panelu. Jsou opravdu tak hrozné? Jinak starší výrobky měli kvalitní tak nevím jak je to teď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. června 2015

    Vážený pane,

    není pravdou, že by LG televize stály za nic. Nabízí bezkonkurenční poměr cena/výkon. Ideálně jsou IPS panely v televizích vhodné do kuchyní atp., kde koukáte na televizi z větších úhlů a nekoukáte za tmy.

    Nicméně sama mám doma 49LB550V, na kterou koukáme běžně i v noci a není to nijak zlé. Pokud nemáte televizi Samsung a LG vedle sebe, myslím, že horší černá nebude tolik znatelná. Navíc vyšší řady televizorů LG dohánějí lepší kontrast a černou i jinými způsoby a výsledný obraz je také velice dobrý.

    S pozdravem

    Jana V O B E J D O V Á
    asistentka prodeje
    E L E K T R A P V s. r. o.
    Vrbenská 197/23 I 370 01 České Budějovice I IČO:48202550

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonym

      9. června 2015 - Anonym

      Děkuji za odpověď .


  • chMel Gypson

    chMel Gypson

    9. června 2015

    Ať už se podíváte na

    RTINGS.COM

    HDTVTEST.CO.UK

    , tak nikde LG není moc preferováno.

    V našich končinách je to třeba AVMANIA.CZ, kde si taky vzali nedávno LG 4K na paškál a nedopadlo to dobře. Také na TVFREAK.CZ diskusním fóru se LG moc nevychvaluje.
    V momentech, kde se v Čechách vybalujou první kusy daných televizí, tak právě v zahraničí už to několik týdnů mají a mají s tím větší zkušenosti a více se tam tím zabývají - jsou to větší trhy, je tam větší potenciál jít více do detailu (větší šance, že tam část populace bude mít specifičtější nároky) a zkoumat tam víc než je to, jestli je TV FullHD nebo UltraHD. (Lidé si řeknou často "Větší rozlišení = víc Adidas") (díky ale i za ty české, je to vztaženo k našim podmínkám a v našem jazyce, i laik tam má prostor se na cokoliv zeptat a je mu odpovězeno často profíkem).
    Člověk pokud ovládá cizí řeč (nebo českou :) ), tak snadno pozná, proč tomu tak je.

    Je to zejména z důvodu použití IPS panelů. Záchrana LG je v OLEDu, protože tento typ bude mít velmi dobré vlastnosti v kontrastních poměrech, v podání černé apod.
    Ne, že by byly IPS panely nekvalitní, to určitě ne, ale IPS právě moc nevyniká při sledování v noci, kdy právě většina populace večer kouká, protože jsou přes den v práci a navíc zatemnit si u filmu je daleko komfortnější. Vždy je důležité si uvědomit, co od TV budeme očekávat. IPS panely jsou skvělá věc, pokud odpovídají požadavkům. U nás ale moc to lidé neřeší. Často právě ani nemají ponětí, co je IPS nebo VA typ displeje. Není to ale špatně, protože na druhou stranu čím víc o tom víte, tím spíše si najdete negativum na každém produktu :)

    Z velkých hráčů je LG jedna ze dvou značek vyrábějící displeje.
    Například Sony Triluminos je taky IPS panel od LG, ale jsou na něj aplikovány Sony technologie, které to povznesou na lepší věc. To samé Panasonic, tak třeba AX800 je IPS a vypadá nesrovnatelně lépe než LG obrazy, protože jenom panel nedělá samotnou televizi, ale jsou to různé technologie processingů apod.

    Každá značka vyniká v něčem jiném, vždy je to ale o konkrétních požadavcích. Takže i LG může být v něčem nejlepší, ale záleží, jestli je ten daný parametr pro vás při výběru důležitý. Marketing je ale silná věc.

    Na danou otázku vám nejlépe "odpoví" návštěva prodejny a porovnání IPS typu displeje s typem displeje na bázi VA. Ideálně, pokud tam bude zrovna ukázka filmu, kde budete moci sledovat temnější scény (i samotné černé pruhy ořezávající obraz můžou napovědět).

    Kvalita je relativní pojem.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonym

      9. června 2015 - Anonym

      Děkuji za vyčerpávající odpověď. Právě jsem si ty fóra procítal a opravdu tam LG nejsou moc chválené. Když ale pomineme to IPS tak je LG co do kvality slušná firma ne?


    • chMel Gypson

      10. června 2015 - chMel Gypson

      slyšel jsem, že dělají dobré klimatizace, ale TV bych si od nich nekoupil :) Možná v budoucnu OLED, uvidíme :)
      Pokud se bavíme o televizích, tak všechny značky jsou takřka lepší než oni. Panasonic je třeba nejlepší v síťování (dlna, samba, tv anywhere), Sony mělo nejlepší fullHD tv na hraní her v 2014, letos má Samsung nejlepší ultraHD na hraní her a fullHD takřka taky, Samsung má nejpoužitlenější smart funkce, Panasonic má TV daleko lépe optimalizované, přestože se jedná v obou případech o dvoujádrové procesory, které ty tv pohánějí, Samsung má čtyřjádrové, Sony má pravděpodobně nejlepší tv, co se týče zvuku. LG? Nenapadá mě skoro nic. Možná mají některé typy zajímavé nahrávání na USB, nezformátují totiž celý partition na disku, takže můžete mít data + zakódované nahrávky pohromadě, ale nahrávky stejně na kompu nebo jinde nepustíte, to se dá chápat jako výhoda, ale zase samsung vám nahraje i na flashku, ne jen na pevný disk.
      Ale jo...napadá mě, LG má zřejmě nejlepší marketing, když to s tím, co vyrábějí, dotáhli takhle daleko.


    • Martin

      10. června 2015 - Martin

      Tak takhle ostré jsem to tedy nečekal. Sám znám pár lidí co výrobky LG mají a nestěžuji si. Je ale pravda že většinou ne televize a i ta jedna telka je už nějakých 7 let stará. Spíš mě zajímalo jak na tom jsou teď. Tak díky za odpovědi.


    • houbape

      21. června 2015 - houbape

      Mám LG 3D pasivní, a to je velice atraktivní a pohodlný systém. Myslím, hlavně promně, že to je trumf pro LG


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.