Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 28.07.2015 000 18:40 | Témata: Poradna Televize

Kde seženu holou plasmu

Dobrý den. Sháním domů druhou televizi, líbila by se mi plazma. Má prý nejlepší obraz. Poběží jen občas, takže nemusí mít žádné vymoženosti. Max. 1 vstup pro starý video a 1 usb vstup. Mám skylink, ale chci ji zapojit na pozemní digitální anténu. Tam mi chlapi v práci říkají ať počkám, že se prý všechno má zas měnit na novou technologii nebo co... Úhlopříčku bych rád metr a víc. Nedaří se mi najít žádnou obyčejnou, vše hypermoderní a to se mi nechce připlácet když to nikdy nepoužiju. Poradí někdo? Díky moc.

  • vocas

    vocas

    28. července 2015

    Zdravíčko. Asi leda v bazaru. Podívejte se sem na Heureku

    https://televize.heureka.cz...

    12 "plazem" a ani jedna z nich není od Panasonicu, který byl největším hráčem na poli plazem. Kupovat plazmu za každou cenu z tohoto výběru, přeju hodně štěstí. Vše na výběr je low-end. Plazmám prostě odzvonilo. Ale dá se to pochopit...něco jako na poli telefonů taky stále existují zarytí tlačítkoví nokiáři.

    Pravděpodobně plazma byla doporučena z důvodu ostrosti obrazu a dobrému podání černé barvy.
    Držel bych se tady nejoblíbenějších modelů na heurece - Samsung H62x0 (x=0 bez satelitního tuneru, x=7 se satelitem) nebo Panasonic AS640. Vše 100HZ panely (ostrý obraz při pohybu) na bázi VA technologie (černá je skutečně černá, vyšší kontrast).

    Chlapi v práci mysleli asi DVB-T2, což dneska opravdu nemusíte řešit.
    http://www.mpo.cz...

    Navíc pokud máte k dispozici Skylink, tak řešit pozemní anténu není moc rozumné - je to na úrovni koupě Ferrari a ježdění pořád 50km/h. Pozemní má mnohonásobně nižší datový tok (kvalitu) než satelitní.

    Vymoženosti v TV jsou jen určitým kořením navíc od výrobců. Cenu zvedá primárně kvalita obrazu. Žádný výrobce neudělá dobrý obraz, aniž by to okořenil funcemi smart, 3D apod. (hloupá non-smart televize jen ztěží bude se 100hz panelem a dobrou technologií zajišťující dobrý obraz), ale samozřejmě každý je jinak náročný. Pro novácké estrády stačí i ta nejhorší TV.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Silvestr

      30. července 2015 - Silvestr

      Díky moc za rady. A ta rejpnutí:-) Dost mi to spravilo náladu! Přiznávám se bez mučení! Mea culpa- jsem tlačítkovej nokiář... (prostě pravěk! Víc nevyužiju- ale taky mě to čeká... Jen zoufale mě nebaví učit se s novým telefonem) ALE! NOVÁCKÉ ESTRÁDY FAKT VYNECHÁVÁM!!!!! Hele každýmu z nás jde něco- já si vyvařím auto, výfuky, udělám kompletně brzdy, vykytuju a vybrousím atd a to nejsem od fochu. A kde co dalšího- normální český dělník.
      Ale elektrika, to je jiná věc. Strašně probíjim:-):-):-) A ELEKTRONIKA? Jak je to chytřejší než kalkulačka, jsem v loji! Do toho se opravdu nepletu!

      Plazmu mi doporučil televizák kvůli nejlepšímu obrazu a nejrychlejší odezvě. (Pokud by někdo prodával solidní starší protože si koupil novou, klidně ji vezmu. Na to, že poběží čtyřikrát, pětkrát do měsíce mi to stačí.) Už jsem se díval po netu, ale nic slušnýho jsem nenašel. Každá druhá na opravu... Pak si něco kup, prostě se v tom nevyznám.

      S tím Skylinkem- tam mám problém. Nejenže je to nejhorší firma v ČR, ale když měli to jejich idiotský překódování dost to pos... Měl jsem kartu výměna- bum a nebyl signál. Do prodejny- odeslali znovu kódy a druhý den to šlo. Dva tři dny a bum. Takhle to šlo celý měsíc! Nic nepomohlo, na Skylink ses nedovolal, na maily nereagovali. Měsíc bez televize- náhrada ani omluva žádná. A TEN SERVISNÍ POPLATEČEK... Čistokrevná zlodějina. Když sem kupoval kartu, stálo tam navždy zadarmo! Jóóó ale jsme holt v Čechách ŽE? A od překódování mám horší obraz, zlobí to. To předtím nebyl problém.
      S pozemním digitálem je to o náhodě- (prý) jak moc je dobrý příjem. Buď máš štěstí nebo ne. Ale o tom nízkém dat. toku vím. Kamarád v Záhoří to má samý čtvereček (má tam les- no nedá se na to dívat), kolega je na přímé lince na vysílač a nikdy problém. Já už jednu smart tv led (Samsung) doma mám, ale nemůžu říct, že by mě třeba 3D nějak nadchlo a při i blbý malý bouřce je běžné, že mi skylink čtverečkuje i se sekne a vypadne. Což by se prý u satelitu stát nikdy nemělo.

      Druhou televizi chci JEN jako náhradní, znáte to. Běží ti akční film, ale přijela ségra s dětmi a hups- díváš se na krtečka:-):-):-)

      Díky všem za odpovědi.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.