Poradna Televize


Autor: Anonym | Vloženo: 04.10.2015 000 18:52 | Témata: Poradna Televize

Anonym

Jakou pasivní 3D HBBTV televizi LG 50LB670V nebo LG 50LB671V ?

Dobrý den, vybírám si pasivní 3D televizi s podmínkou wifi, hbbtv, vyšší frekvence nad 600Hz a DVBS2 a T2 s cenou do 30tis. Kč. Za příznivé ceny jsem nakonec rád, jelikož vybrané typy se pohybují do 25tis., nicméně nejsem schopen detailnějšího výběru a konečného rozhodnutí. Dle kriterií se mi nabízí již jen TV (většinou LG), které nejsou nikde na kamenných prodejnách ke shlédnutí, abych měl možnost porovnat kvalitu obrazu, oproti tabulkovým údajům ve srovnávači. Proto je pro mě výběr o to těžší a má nerozhodnost stoupá. Dle hodnocení uživatelů jsou obě TV s recenzemi nad 94%. Mezi další TV z výběru se na srovnávači nabídla i Panasonic TX-47AS650E a LG 47LB730V. Opět nedostupné TV na kamenných prodejnách, tedy kvalita obrazu je mi neznámá ale opět s recenzemi 92% a 94%. Prosím o názor odborníka, která z vybraných čtyřech TV má nejkvalitnější obraz, případně jaký je nejspolehlivější produkt, či nějaký jiný vhodný produkt dle mých kriterií? Děkuji.

  • cikán

    cikán

    4. října 2015

    Zajímavé poždadavky

    Frekvence 600hz, ani nad 600hz neexistuje. Pouze marketingově. Panely jsou letos pouze 50hz a 100hz a může být TV, která má 1000 nebo i víc hz a má přitom 50hz panel. Podle toho se TV nedá vybírat, protože neexistuje norma, podle které by se to dalo počítat. Každý výrobce si to píše jinak, jak ho zrovna napadne.
    Zmíněné jsou sice 100hz panely, ale všechny to jsou IPS.

    TEST PLYNULOSTI (a ostrosti) HOBBIT z ULOŽTO nebo TEST z RTINGS.COM může napovědět zda je to 100 či 50 hz....
    http://www.ulozto.cz...
    https://s3.amazonaws.com...

    T2 neřeště , přijde až kdo ví kdy ....
    http://www.mpo.cz...
    MPO předpokládá pozvolný přechod na nový digitální standard televizního a rozhlasového vysílání DVB—T2 až po roce 2021.

    Navíc proč T2, když je v požadavcích S2? Ani T5 nebude mít vyšší bitrate než satelit :)

    Pasivní 3D? 3D bude končit s příchodem nového UltraHD Bluray disku. Samozřejmě filmy zůstanou na torrentech atd, ale omezovat se takto kvůli pasivnímu 3D...zbytečný. Navíc pasivní 3D má výrazně nižší kvalitu oproti aktivnímu kvůli polarizaci.

    Pasivní 3D taky je takřka vždy IPS displej = blbá černá, hlavně večír.

    Jaké jsou tedy základní rozdíly? (autorem popisu je vivid.sk):

    VA Panely:
    černá na úrovni kolem 0.025 - 0.06 cd/m2,
    z toho vyplývá vyšší kontrast,
    horší pozorovací úhly, souvisí to i s filtrem, který je na panely, optimální je sedět kolmo k TV,
    aktivní 3D (ale může být i pasivní),
    primárně vhodný pro sledování filmů (filmy 2.35:1) a sledování v noci.

    IPS panely:
    černá na úrovni 0.12 - 0.25 cd/m2,
    z toho plyne nižší kontrast,
    lepší pozorovací úhly, takže lepší například do kuchyně,
    typicky pasivní 3D technologie,
    primárně vhodný do prosvětlenější místnosti na denní sledování,
    *) letošní IPS panely vyráběné LG, které osazuje Panasonic/LG/Sony 9xx mají problémy s uniformitou a cloudingem, obzvláště v rozích,
    *) žádný letošní model nebyl doporučený (nedostal hodnocení Recommended v testech na hdtvtest.co.uk, az na UHD Panasonic, ale to je jiná liga
    We’ve not been able to fully recommend any of this year’s IPS-based LED televisions, and unfortunately the Panasonic TX-42AS650B suffers the same fate. Although the TV could be calibrated to within an inch of its life, and its video processing was superb (except for the 50Hz microstutter issue), its less-than-impressive black level and muddied shadow detail meant that it’s more suited for bright-room duties than watching movies in a darkened cinematic environment.

    http://www.tvfreak.cz...
    http://www.rtings.com/
    http://www.hdtvtest.co.uk...

    IPS nikde moc nedoporučujou, ale proti gustu...

    Panasonic ze zmíněných 4 bych hodnotil asi nejlépe, i když má stejně od LG panel, ale obecně radši se mrknout, co je vůbec IPS zač. Já bych IPS nebral :)

    Taky Wifi + HBBTV .... všechny 4 zmíněné mají jen 2-jádrový procesor. Panasonic má ale teda lepší, řekněme, optimalizaci pro svižnější odezvy, ale čtyřjádro je čtyřjádro.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      24. října 2015 - Anonymní uživatel

      Děkuji za doporučení, mnohé jsem zcela neuvažoval. Můžete mi tedy prosím poradit některé televize dle uvedeného výběru - VA panel, frekvence 100hz a 4jádra? Na srovnávačích neumím rozlišit, co je, či není 100/50Hz nebo IPS/VA panel a stejně tak není uveden ani počet jader. Nikde není nic podobného uvedeno. Přehodnotil jsem kriteria a 3D již pro mě není prioritou, tedy zdali bude aktivní nebo pasivní nebo třeba vůbec nebude, nemá pro mě význam. Děkuji.


    • Registrovaný uživatel

      28. října 2015 - Registrovaný uživatel

      Mám podobný problém a podobné kritéria vyhledávání televize jako KubaCerný.. Můžete prosím napsat modely televizorů, které by jste doporučil? Které mají VA panely a 100hz panel? Stačí jen pár Vašich favoritů..:-)Děkuji


    • Anonymní uživatel

      28. října 2015 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, vidím, že odpověď je zatím bez reakce, proto doplním ještě své nové postřehy a budu rád za jejcih případnou kritiku, či doplnění. Jsem přeci jen laik...

      Teď už vybírám jen ze dvou modelů. Po několika měsících... :-D Skončil jsem u TV Sony, konkrétně modely KD-49X8307 a KDL-50W807C. Tyto televize jsem měl možnost vidět na prodejně jednoho z největších obchodů s elektronikou a hrají skutečně výborně. Lépe než uváděné LG z mé první reakce a lépe než 3/4 Samsungů, které tam byly také vystaveny (cca 15 modelů, celkem výběr asi ze 40 vystavených TV). Prodavač mi do obou TV také pustil nahraný zápas rugby z přenosu ČT z letošního MS. Výborné barvy, ostrost i pohyb. Doplním ještě, že věděl, že nakupovat nebudu, protože jsem mu řekl, že kdo nekupuje z eshopu, tak je hlupák, protože přichází o možnost do 14 dnů zboží zadarmo vrátit a získat peníze zpět.

      Dřív jsem vybíral ze Samsungu, pak z LG ale nakonec mě utvrzuje o kvalitě právě Sony.

      Oba zmíněné modely mají 100hz panel a 4 jádra. Jedna je IPS a druhá VA.

      Uváděné 900Hz frekvence těchto TV jsem po předchozí reakci na můj dotaz viz výše také nepovažoval za důležité. Nicméně jsem slyšel i jiný názor a to takový, že uváděných "marketingových " 900hz není úplně o marketingu... Jde o obnovovací frekvenci, kterou TV přepočítává z televizního signálu. Obnovení obrazu v TV je pak daných 100hz. Takže to docela důležité je.

      Zároveň jsou obě tyto TV letošními modely, takže nic archaického, kde by u něčeho hrozilo omezení či konec licence na aplikace atp... Vývoj jde kupředu a novější modely jsou většinou (ale ne úplně vždy) lepší.

      Obě tyto TV mají android, jako na telefonech, tedy lze instalovat mnoho aplikací z Google play, což je podle mého super. Jenže výběr je o prioritách...

      Jedna je 4K a nemá 3D a má IPS panel a stojí téměř 30tis. Dodává se se super ovladačem s hlasovým vyhledáváním na netu. Recenze: http://www.rtings.com...

      Druhá je Full HD, má 3D a má VA panel a je za cca 25tis. Bohužel se dodává bez 3D brýlí. Recenze: http://www.rtings.com...

      VA je super na tu černou barvu ale také jsem zjistil jeho důležitou nevýhodu. Když je místnost osvětlená, tak je obraz na TV s VA panelem hůře vidět a rázem je po tak vyzdvihované výhodě.

      Oproti tomu IPS panel je super do "běžného" obývacího pokoje s normálním osvitem. Černou barvu sice nemá tak sytou ale zato je při běžném denním světle obraz skvěle vidět.

      Ještě jednou zmíním, že jsem laik a budu rád za doplnění, či konstruktivní kritiku a v neposlední řadě také za objektivní posouzení obou TV Sony. Nějak si z nich už neumím vybrat :-( Děkuji.


    • czmode

      10. listopadu 2015 - czmode

      X83 je IPS. W8 je VA.
      4k tv bez podpory HDR je dle mého nesmysl kupovat (Sony dodalo podporu až pro vyšších modelů - viz flatpanelshd.com a viz HDR ukázky z http://demo-uhd3d.com/ - bez podpory HDR to vypadá příšerně)
      W8 je dobrota, ale nepřinese ti plynulý obraz jako zmíněné TX-47AS650E a LG 47LB730V.… viz toto video… http://uloz.to... - hned v prvních sekundách pohyb na mapě

      Ue55h6470 - brejle v balení, smart remote, 100hz, va, quad core


    • czmode

      10. listopadu 2015 - czmode

      900hz a podobné blafy jsou jen a jen marketing, nic víc. Firmy se snaží z lidí udělat ovce, aby si mysleli , že čím víc proužků, tím víc adidas.


    • Anonymní uživatel

      10. listopadu 2015 - Anonymní uživatel

      A co podle vás znamená udávaných 900Hz? Nějaký pramater to je, něco to udává a má to nějaký význam. Co to tedy je?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.