Poradna Televize


Autor: Anonym | Vloženo: 25.10.2015 000 19:59 | Témata: Poradna Televize

Anonym

Chybějící recenze na nové TV - prosím o názor, jaká z mého výběru je nejlepší.

Dobrý den, právě vybírám novou televizi. Po přečtení mnoha webů i fora zahraniční i česká stále nemohu rozhodnout jakou TV spíše vybrat.

Do konečného hodnocení se mi dostaly tři televize:


Sony KD-49X8307C
Sony KDL-50W807C
Samsung UE48JU6412

Jedna Sony má 4K ale nemá 3D - obávám se přepočtu HD obrazu z digitálního vysílání do obrazu 4K a zároveň mi chybí 3D, které bych občas využila. Třeba do kina chodím jen na 3D. U sci-fi a hororů je to skvělý zážitek. Ostatní filmy ve 2D mimo zmíněných žánrů už sleduji normálně. Nicméně Avatar ve 3D je prostě super! Ve 2D je to už takový film na sobotní odpočinkový večer a ne už jako uchvácení z prožitku sledování televize, resp. filmu.

Druhá Sony má jen FHD ale má 3D. Zde už se neobávám o přepočet vysílání do TV a jsem spokojena s 3D. Na druhou stranu uvažuji, zda není lepší, novější a kvalitnější ta předchozí TV? Obě Sony mají shodně Android, který je podle mého názoru u TV opravdu výtečný nápad směřování operačních systémů. Tato TV se mi pak i velmi zamlouvá cenově - cca 25tis.

Poslední Samsung splňuje polovinu kriterií výše uvedených. Má 4K, nemá 3D a nemá android. Na druhou stranu ale vím, že Samsung je dlouhodobě vyhodnocován, jako skvělý výrobce. Možná naštvu jabkaře ale pro mě je Samsung mezi TV, jako Apple mezi pc či telefony. Tento výrobek je ale nejdražší - 29tis.

Prosím tedy o radu, jaká televize je dle odborného hlediska nejlepší. Jak zní úvod dotazu - chybí recenze a podle technických parametrů, vyjma 4K, 3D a Androidu mi všechny tři televize přijdou zcela stejné a rozdíl mezi nimi nevidím.

Děkuji,
Lucka.

  • veesa

    veesa

    25. října 2015

    Zdravíčko. A co požadavky? Rozdíly jsou v nich obrovské právě (krom 4K, 3D a Androidu)
    Ve výběru jsou totiž Ford Transit, Škoda Octavia Combi a Škoda Citygo, kdybych to takto měl přirovnat. Každá je lepší na něco úplně jiného.

    Sony KD-49X8307C - má IPS displej = černá je špatná, úhly jsou dobré.
    http://www.rtings.com...

    Sony KDL-50W807C - VA displej = černá super, úhly horší, brýle nejsou v balení, jinak povedená, řekl bych.
    http://www.rtings.com...

    Samsung UE48JU6412 - VA displej = černá super, úhly horší, není 3D, vyšší šmouhovitost než ty 2 výše zmíněné, ale zase kratší odezva do her a plynulejší obraz než ty 2 zmíněné, pokud to tak někdo má rád.
    http://www.rtings.com...

    nekoupil bych si ani jednu z nich.

    Na dané požadavky bych volil loňskou UE48H6400 (nebo H6470 včetně satelitního tuneru. Proč? Protože je to VA panel, poctivný 100hz panel = nejnižší šmouhovitost ze všech výše zmíněných,!!! 2x 3D brýle přímo v balení !!! , chytrý ovladač, podpora mnoha formátů, USB nahrávání, dobrá regulace plynulosti obrazu.

    http://www.rtings.com...
    http://www.hdtvtest.co.uk...


    Android v TV? Z ALIEXPRESS nebo DX.COM za pár šupů i s poštovným a hlavně daleko lépe než v jakékoli TV.
    Ideálně Raspberry Pi 2
    http://www.zive.cz...

    4K? Ne tyto kompromisní modely a hlavně nesmyslné, pokud vzdálenost na dané cca 50" modely bude delší než 2 metry.

    V tomto vláknu (má 2 strany) je hodně moudra, hlavně VA versus IPS

    http://www.tvfreak.cz...

    VA Panely:
    černá na úrovni kolem 0.025 - 0.06 cd/m2,
    z toho vyplývá vyšší kontrast,
    horší pozorovací úhly, souvisí to i s filtrem, který je na panely, optimální je sedět kolmo k TV,
    aktivní 3D (ale může být i pasivní),
    primárně vhodný pro sledování filmů (filmy 2.35:1) a sledování v noci.

    IPS panely:
    černá na úrovni 0.12 - 0.25 cd/m2,
    z toho plyne nižší kontrast,
    lepší pozorovací úhly, takže lepší například do kuchyně,
    typicky pasivní 3D technologie,
    primárně vhodný do prosvětlenější místnosti na denní sledování,
    *) letošní IPS panely vyráběné LG, které osazuje Panasonic/LG/Sony 9xx mají problémy s uniformitou a cloudingem, obzvláště v rozích,
    *) žádný letošní model nebyl doporučený (nedostal hodnocení Recommended v testech na hdtvtest.co.uk, az na UHD Panasonic, ale to je jiná liga
    We’ve not been able to fully recommend any of this year’s IPS-based LED televisions, and unfortunately the Panasonic TX-42AS650B suffers the same fate. Although the TV could be calibrated to within an inch of its life, and its video processing was superb (except for the 50Hz microstutter issue), its less-than-impressive black level and muddied shadow detail meant that it’s more suited for bright-room duties than watching movies in a darkened cinematic environment.


    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      25. října 2015 - Anonymní uživatel

      A co si myslíte o převodech našeho běžného signálu (UPC) do formátu 4K? Obávám se, aby to nevypadalo nějak špatně. To ve mně vyvolává dost nejistoty.

      Jinak mě na té X830 hodně přitahuje čtyřjádro a právě to 4K. Pak také panel 100hz ale s převodem signálu v obnovovací frekvenci režimem 800hz nebo 900hz.

      Televizi budu sledovat z obýváku s velkými okny, tedy bych volila spíše IPS než VA panely. Sledovací vzdálenost pak je cca 3 metry. Jenže když jsem viděla všechny tyto tři televize hrát na prodejně, tak mi přišla vskutku nejlepší právě ta X830 a to nebyl ani retailový placement - televize stále stranou mimo placená místa pro upřednostněné modely k prodeji.

      Nechala jsem se ale navyklat tím 3D u W807, jenže to zase nemělo v normálním režimu 2D tak pěkný obraz (FHD), jako ta X830 (4K).

      Samsung z toho tedy odpadává ale teď kterou ze Sony?

      Na prodejně měl prodavač i vlastní flešku s rugby s nějakým zápasem nedavno nahraným z MS z normálního příjmu signálu (prý běžný příjem u UPC) , ne žádný bluray převody atp. Ten obraz byl na X830 skvělý! Opravdu neskutečně ostrý, skvělé barvy a nulové šmouhy při rychlých záběrech. Nevím ale jak to potom hraje opravdu naživo. Třeba to lépe přepočítává při přehrávání z USB ale to jsou jen mé odhady.

      Teď už vybírám jen z těchto dvou, tak prosím ještě o finální posouzení :-) Děkuji.


    • veesa

      26. října 2015 - veesa

      No vidíte...a to to IPS vychází všude dle poptávaných recenzí nejhůř :)

      Upscaling je na ni také horší versus ta druhá 4K.

      Můžete se mrknout v prodejně - ksicht moderátora s větším šumem, zaostření na hrany objektů a tak.

      http://uloz.to...

      Je to záměrně vybrané, abyste se mohla mrknout na detaily, které v pohybu oko hůře zachytí. Další záběry mimo studio jsou v horší kvalitě (kokpit formule, letecké záběry tratě - jsou točeny jinými kamerami). Pohyb samotný bude na 4K skoro vždy horší než na dobrých FHD televizích. W8 je výborná FHD televize, ale je VA, nemá 3D brýle...vždy je to o kompromisech. Pokud bych se měl rozmýšlet stritkně z těchto tří modelů, W8 by to vyhrála. Ale já bych si z těchto tří nevybíral :)

      Zase má ostřejší pohyb při klasickém 50i vysílání než ten JU6412.

      Na druhou stranu ho zase má méně plynulý než ta JU6412 nebo ta mnou doporučovaná (ve filmech a seriálech, které jsou tzv. 24p - snímků za sekundu ) viz pohyb kamery po mapě v první sekundách tohoto videa...
      http://uloz.to...

      Hz jsou výsměch lidem. Čím více se výrobci snaží navzájem se v tomto parametru předhánět, tím menší to má hodnotu tento parametr. Je v tom akorát guláš, aby si laický zákazník řekl "má to víc proužků, tak to bude víc Adidas."

      Jestli z tuneru nebo USB, to nehraje roli.

      Záleží na konkrétních požadavcích, vždy je tam ale nějaký kompromis.

      Vše bude lepší než koukat do zdi :)
      Ať to vyhraje jakákoliv, tak ať vám dělá radost :)


    • veesa

      26. října 2015 - veesa

      navíc ta UE48H6400 stojí cca polovinu ceny, co všechny tyto 3 zmíněné :)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.