Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 03.11.2016 000 15:28 | Témata: Poradna Televize

Existuje TV která má 3D a zároveň HDR?

Ve zdejším přehledu nelze vyhledávat podle HDR, a procházení detailních specifikací všech 3D TV je dost zdlouhavé, a prozatím marné. Nevíte o nějakém typu, který by měl obě vlastnosti zároveň? (a pokud možno ve střední cenové třídě. Typy za milion jsem ani nezkoumal)

  • veesa

    veesa

    3. listopadu 2016

    Střední třída je s těmito požadavky naprosto neslučitelná. Nediskvalifikuje ji 3D, ale právě to HDR. 3D je stejně mrtvé. K čemu 3D, když UHD Bluray se 3D nepočítá a HDR ve FHD není?
    HDR na papíře ve specifikacích nestačí. TV musí mít přinejmenším UHD PREMIUM certifikaci, v lepším případně FALD (celoplošné, zónové podsvícení), aby to HDR bylo vidět. HDR u televizí do 40 není HDR !!!!!!! Je pouze "HDR kompatibilní". Výrobci to ale nechtějí připustit - ve specifikacích o tom vždy bude psáno v superlativech.
    Smysl má Samsung SUHD, Panasonic DX900, OLED 4K.

    Když už se 3D, tak aktivní. Je vázáno na VA panel. HDR na IPS panelu není HDR (IPS ho limituje svým nízkým kontrastem a nečernou černou).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Sagitarius

      4. listopadu 2016 - Sagitarius

      Dík za odpověď, asi máte dobrý přehled.
      Že je HDR hodně nová technologie jsem předpokládal, stejně tak asi ještě nebude na tom co promítat. (tedy v tom formátu) Ale stejně jsem doufal že už to je trochu dál. Asi tedy ještě počkám.
      K tomu 3D - měl jsem nějaký pocit, že po loňském boomu to nějak dali k ledu. Čím to? Zákazníky to nechytlo? Nebo to také ještě není tak použitelné? (sám jsem doufal že už někdo začne prodávat nějaký autostereoscopic za normální ceny, ale pořád je to spíš jen ve fázi experimentů a výstavních vzorků)
      Mimochodem, nějaké prohnutí plochy TV nebo UHD mi příjdou jako naprasto zbytečné vlastnosti, které si s radostí odpustím. (asi na základě rčení, čím víc bodů, tím víc Adidas) :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.