Poradna Televize


Autor: | Vloženo: 30.01.2017 000 15:05 | Témata: Poradna Televize

Smart TV Samsung - Jak nastavit obraz?

Dobrý den, 2 dny zpět jsem koupil televizi Samsung UE50KU6072. Přijde mi, že nemám správně nastavený obraz. Při střihu a rychlých scénách se obraz seká, je to docela nepříjemné, obraz zkrátka není plynulý. TV mám propojeno HDMI se satelitem (Skylink). Jinak je obraz naprosto perfektní, ostrý...řeším vlastně jen ten pohyb. Zkoušel jsem vypnout různé vychytávky jako vyhlazení obrazu, šumu apod... ale problém přetrvává. Ještě mě napadlo, je zde možnost aktualizace Tv softwaru. Mám zkusit? Satelitní přijímač je nastavený na 1080p. Co se týče filmů z externího disku je podobný problém. Takže stále předpokládám, že problém bude v nastavení obrazu přímo v TV. Děkuj za každou radu.

  • veesa

    veesa

    30. ledna 2017

    Filmy jsou 24p ... nemají vypada jako mexická telenovela. Vypni Auto Motion Plus a nebo nastav režim obrazu FILM. Sekání filmu při panoramatických záběrech je zcela přirozené.

    ...Zabralo to?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Dunar

    Dunar

    4. února 2017

    Je to TV s 50 Hz panelom bez funkcie de judder. Takze 24p filmy je na takom TV problem zobrazit korektne. Sekania sa nijako nezbavis. Chcelo to najprv sa poradit, bol by ti odporucany nejaky obrazovo lepsi 100 Hz FHD TV s daleko lepsim obrazom, a s de judder funkciou, kde by si podobne problemy nemal.
    Namiesto toho mas lowend TV, kde pri tej uhlopriecke ani nevyuzijes to vyssie rozlisenie.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • veesa

      4. února 2017 - veesa

      Naprostá pravda. Opravdu málo lidí ale rozezná ten judder. 50hz panel bez zapnuté funkce MCFI (mexická telenovela) versus 100hz při stejném nastavení ne každý zaznamená tu (ne)pravidelnost sekání - krásné jsi napsal to "korektní zobrazení 24p", že TV najde algorytmus k tomu, aby každé filmové políčko bylo zobrazeno přesně 1/24 sekundy. Správně - tato telka to neumí.

      Třeba ale myslel tím sekáním právě nezvládnutí těžké, nepředvídatelné scény při zapnutém MCFI. (rychlá změna směru kamery, exploze, ...) ...těžko říct. S tím si neporadí žádná televize. Proto taky zapnuté MCFI při filmech je prasečina.


    • Tom

      4. února 2017 - Tom

      Děkuji za odpovědi. Každopádně si myslím, že jsem to vyřešil. Vypnul jsem funkci Auto Motion Plus a zvolil režim sledování Film. Sekání vymizelo a já jsem spokojený. Právě s touto televizí jsem se radil a za tu cenu mi byla doporučována ze všech stran. Dokonce i tady na Heuréce. Myslím že je Top 2.


    • Dunar

      5. února 2017 - Dunar

      Bola ti odporucena blbost. Ludia su zblbnuti marketingom a nakupuju ten najlacnejsi odpad. Je to lacny UHD TV, ktory je dobry akurat tak na zobrazovanie fotiek. A potom to vychvaluju doneba hoci to nikdy s nicim inym neporovnali, nemaju referenciu. Pre fanusika filmov je 100 Hz nutnost, co je ovela vacsi kvalitativny prinos ako lacne UHD, na ktorom aj tak nemas co pozerat. A v tejto cene kupis 100 Hz FHD, ktore su obrazovo o dost dalej.

      Vessa: to nie je len o trhani, ale bez de judderu su v obraze aj ine artefakty z toho ako TV nespravne apocita framy.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.