Poradna Samsung LE37C650

Autor: | Vloženo: 17.06.2010 000 20:50 | Témata: Poradna Samsung LE37C650

Zdroje media play, formát VOB, externí audio

Televizi mám připojenou přes LAN k routeru, ke kterému mám taktéž připojený počítač. Internet v TV i PC Share Manager fungují bez problémů.

Chtěl bych se zeptat na následující věci.

1. Mám externí DVD vypalovačku od LG a chtěl jsem z ní zapojením do TV USB portu vytvořit DVD přehrávač, ale i když je uvnitř filmové DVD, tak televize zařízení nerozpozná. Normální USB disk (externí i flash disk) rozpozná bez problému, takže to vypadá, že externí mechanika jako zdroj media play není podporován. Je tomu opravdu tak nebo existuje možnost, jak by šlo mechaniku jako DVD přehrávač použít?

2. Obsah filmového DVD jsem zkopíroval na PC do sdílené složky PC Share Managera a zkusil přehrát. Je velmi zvláštní, že některé soubory přehrát šlo a u některých byl hlášen nepodporovaný audio/videokodek. Stejný problém byl i při pokusu přehrát obsah DVD z USB disku.

3. Mám 5.1 reprosoustavu logitech x-530 (http://www.datart.cz...) a rád bych jí skamarádil s televizí. Standardní možnost se dle všeho jeví domácí kino s optickým vstupem, ale nikde jsem nenašel nějaké bez reproduktorů (možná jen neumím hledat). Existuje třeba jen nějaký konektor, který by měl na vstup optické audio z televize a z druhé strany by se k němu dala připojit uvedená reprosoustava? Jaká by byla nejlevnější varianta propojení TV a reprosoustavy při zachování 5.1 zvuku, pokud by byl k dispozici?

Děkuji za odpovědi

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. června 2010

    Dobrý den,

    ad 1) televizor nemá možnost připojení jiného dalšího zařízení pomocí USB než externího disku nebo flash disku, žádné další zařízení není podporováno.
    2) možnost přehrávání filmů je závislé na použitých kodekách při kodování videozáznamu jak z pevného disku PC tak i flash disku.
    3) možnost připojení 5.1 reproduktotrů možné není, je nutné použití externí zesilovač s podporovaným kodekem pro 5.1 tedy AV receiver. Jelikož však televizor sám nemá podporované dekodování prostorového zvuku bude z TV slyšet zvuk pouze ve stereu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.