Poradna Samsung LE40C750

Autor: | Vloženo: 23.10.2010 000 12:09 | Témata: Poradna Samsung LE40C750

3D televize a hry na Pc

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli tato televize se dá využít na hraní Pc her ve 3D.Před rokem jsem si koupil monitor3D od Nvidie a hry fungovaly ve 3D, ale měli strašný ghosting (jakoby rozdvojený obraz, jakoby duchy). Vadu očí žádnou nemám, veškeré potřebné vybavení jsem měl a lidé kteří se stavili a já jim to ukázal to viděli také. Byl to prostě podfuk na lidi od Nvidie. Později jsem na různých fórech zjistil, že všichni kdo tento monitor měli tak ho vrátili a nebo si ho nechali s touto vadou...
Opravdu moc bych si chtěl 3D televizi koupit, ale chtěl bych na ní hrát i hry. Bohužel nikde nemůžu vyčíst, jestli tuto možnost někdo již odzkoušel.... .
Máte někdo zkušenosti s tímto problémem ???
Tady jeden pán psal že nu to dělalo také ghosting a že doporučeje plasmu a ne Lcd.. Myslíte že na plasmě by to bylo vše ok??
Pomozte mi prosím tento oříšek rozlousknout.
Předem za vaší odpověď děkuji...

S přáním pěkného dne Miřijovský

  • Little Boy

    Little Boy

    24. října 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj, napisu to i sem pro ostatni a tim rozepisu problem z recenze:
    Podle toho co pisete ma televize stejny problem jak monitor, je to podraz od samsungu ze pustili mezi lidi nezvladnutou technologii.

    Ghosting:
    Zdravim, taky jsem si to poridil hlavne kuly hram. Ghostingem se projevuje mala rychlost lcd panelu kdy se nestihne prekreslit obrazek urceny pro jedno oko druhym obrazkem.. tzn i v levym oku je videt obrazek pro prave. Clovek to pak vnima jako rozmazani obrazu a duchy. Pokud je scena hodne kontrastni (napr poulicni lampy v noci v gta) tak dojde uplne k rozpadu 3d efektu a oko to zacne vnimat jako dva samostatne obrazky. Plazmy tenhle problem nemaji, jsou o rad rychlejsi nez LCD panely a prekreslnei je okamzite. Zrovna pred chvilkou vysel panasonik s 3d plazmou 42" za neco malo pres 30k a to je presne to o cem bych uvazoval dneska, lcd rozhodne ne. Jeste jsem zminoval kamarada co ma taky samsunga a tam je to jeste horsi, je to asi o tom jak se jim zrovna povede konkretni kus panelu.

    3D hry:
    Televize primarne umi side-by-side mod. Taky zvladne chesboard nebo jak se to jmenuje, ale pak dela velky cerny ramecek (ale rezim je zdarma v iz3d pro ATI karty)
    Mam ati, takze pouzivam iz3d, posledni verze podporovala side-by-side mod bez vetsich problemu (u wolfsteina akorat otravoval kurzor mysi)
    TRosku se musi tunit nastaveni - tak aby byl pixelmaping 1:1 - musi se vypnout u hdmi zmena meritka (underscan) a to same u televize (screen fit format). Pak jeste gpu rescaling nebo tak nejak je to o tom ze do televize musi jit full hd rozliseni a hra muze beze v mensim, grafika to prepocte. Jinak je problem se side-by-side modem)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne
    • Martin Miřijovský

      24. října 2010 - Martin Miřijovský

      Sakra mám v tom teda pěknej chaos..Musel bych mít asi tu telku doma a dělat to krok za krokem jak jste to tady popsal.....Prosím a vaše zkušenost s kartou Nvidia G-Force ???Nevíte jestli podporuje také to izd3 (side by side)??? Jo a prosím ta panasonic telka, mohl mi jste mi napsat konkretneji ten tip, abych se na ni mohl juknout...Odpovědět můžete klidně na maila, kdyby jste tu nechtěl dělat třeba panasonicu reklamu :-D

      Jinak moc děkuji za info !!!!!


    • Little Boy

      24. října 2010 - Little Boy

      i3d by meli fungovat s jakoukoliv kartou, maji 30 deni zkusebni verzi. Side-by-side mod jde zobrazit i na obyc monitoru / televizi, jsou to dva obrazky vedle sebe tzn to jde otestovat pred koupi televize. Jeste existujou tridef (ddd) drivery, ale u tech me vyprsela zkusebni verze nez me prisla televize (14 dni), takze jsem je netestoval.


  • Little Boy

    Little Boy

    24. října 2010

    Jeste zminim jednoduchy test na ghosting pro televize. Televize se pripoji k PC a nastavi se nejaka tmava plocha. Pak se zapne 3D rezim, side by side - leva pulka plochy je v roztahnuta pro cele leve oko a stejne tak prava. Pak se vezme okno (kurzor mysi, cokoliv svetleho) a hodi se na jednu pulku plochy. Nasledne se podivate z dalky pres bryle na televizi... v leve bryli se musi objevit roztahnute okno, v prave by nemelo byt videt. Cim vice je okno videt tim vic bude stat 3d za nic. Presunutim okna do druhe casti plochy se to same overi pro prave oko.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    2. listopadu 2010

    Dobrý den, pro zmírnění dopadu Ghostingu doporučuji volit spíše plasmový televizor, který má rychlejší hodnoty odezvy. S pozdravem ElektroMedia

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.