Poradna Samsung PS50C680

Autor: | Vloženo: 20.02.2011 000 14:03 | Témata: Poradna Samsung PS50C680

Funguje 3D při připojení PC přes HDMI 1.3 ?

Pokud připojím PC , kde je GK ATi HD 4670, výstup HDMI 1.3, bude možno z tohoto PC spouštět 3D filmy ?

  • Mirek

    Mirek

    21. února 2011

    Tuhle problematiku jsem neřešil, takže odpovím, jen jak si myslím, že to je. 3D blu-ray se připojuje kabelem HDMI 1.4, rozdíl oproti 1.3 je ten, že 1.4 umí přenést 3D informace, tudíž si myslím, že z 1.3 výstupu 3D nepřehraješ. Akorát mi není jasný, proč pouštět filmy přes PC, když televize má vlastní přehrávač - překousne i 2TB HDD. Já 3D film stáhnu, dám na disk a pustim normálně na televizi, nemám potřebu připojovat počítač. Film musí mít 2 stejné obrazy vedle sebe nebo nad sebou. Pak je to 3D film, na netu je spousta filmů pro barevné brýle, to je taky 3D ale pro obyč televize a papírové brýle....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • zvirek

      21. února 2011 - zvirek

      1. No z Pc protoze nevim, jak je na tom TV s prehravanim vsech . formatu ( zejmena umi DTS ale i DD ( dolby digital ) zvuk u MKV ? - (vetsina MKV HD ripu ma orig. angl. zvuk v DTS, ale cesky dubbing je v DD. )
      2. PC mam pripojene k analogovemu dom. kinu 5.1, zatimco TV analogovy vystup 5.1 nema, takze ji ke kinu nepripojim.
      3. Prijde mi zbytecne film stahnout, potom prepojovat externi HDD a zase zpatky, ja mam jednoduse vse na domacim NAS serveru, z ktereho to umi pres LAN prehrat jak PC tak TV, ovsem TV bez toho rpostoroveho zvuku, coz je skoda, jak jiste uznas.
      Resenim v budoucnu bude koupe dom. kina s digit. audio vstupem, pote budu mct prehravat primo z TV, ale msuim vedet, ze mi vsechny formaty prehraje.
      P.S: nahod priklad odkud stahujes 3D filmy ?


    • Mirek

      23. února 2011 - Mirek

      Máš pravdu že se zvukem budou problémy, u některých 3D v originále telivize nemá codeky, já si ale filmy předělávám do češtiny a to tak, že zvuk vezmu z divx v češtině a pak jím nahradím původní zvuk. Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, že 3Dfilm je většinou jinak dlouhý, než divx v češtině, takže zvuk absolutně nesedí, vždy udělám zvuk od prvního snímku filmu k poslednímu snímku než začnou titulky, tím eliminuju rozdílnost znělky a délky titulků. Spočítám délku 3D filmu a podle ní natáhnu nebo zkrátim délku zvuku v češtině - změna rychlosti. Rozdíl v délce je dán jen jinou rychlostí.
      Filmy stahuju přes torrenty ze stránky http://thepiratebay.org/
      Zatím mám Avatar, Monstra vs Vetřelci, Vánoční koleda, Shrek 1, Občas zataženo sem tam trakaře, IMAX Podmořský svět, Egypt a Galapágy - vše ve španělštině, pak mam ještě podmořský svět z roku 2010 - je výbornej, ten je anglicky, k němu jsem sehnal i český titulky.
      Stahování jde velmi pomalu, někdy i 2 týdny, ale lepší než drátem do oka :-)


  • zvirek

    zvirek

    27. března 2011

    Tak vyzkoušeno, 3D MKV filmy jdou normálně přehrát z PC připojeného HDMI v 1.3a, televize bez problémů zpracuje a převede na 3D signál.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • Mirek

      29. dubna 2011 - Mirek

      Nakonec jsem pořídil počítač a připojil ho k TV, mám problém, když do TV pošlu FULL HD rozlišení, tak mi zůstane kolem černý rámeček - obraz není až do krajů. Při zmenšení rozlišení docílím toho, že je obraz až do krajů, ale bliká (75Hz) tudíž nastavím 50Hz a v tu chvíli se obraz zmenší na velikost, jako kdyby byla TV Full HD... Grafika ATI Radeon HD 4250.... Neví někdo co stim?


    • zvirek

      29. dubna 2011 - zvirek

      Vše jde nastavit v ATI Catalyst ovladačích. Nejprve je aktualizujete a potom je tam položka kde se nastavuje OverScan tuším ( nevím jak je český ekvivalent ). Tím lze docílit zvětšování / zmenšování obrazu při zachování¨poměru stran. Je to v nových catalystech dost schované, chvíli mi trvalo než jsem to našel, ale tím se to dá krásně vyřešit.


    • Mirek

      29. dubna 2011 - Mirek

      Super, pohledám, včera jsem si s tim hrál 2hodiny, ovladače mám nejnovější, protože jsem to nemohl.... pořád byla TV bez signálu, ze zoufalství jsem jí vypnul a když jem jí zapnul, tak to naběhlo.... Nakonec jsem byl rád, že je tam aspoň obraz s rámečkem :-)


    • Mirek

      29. dubna 2011 - Mirek

      Ještě jenou děkuji, hledal jsem to snad půl hodiny. Je to v nastavení displeje, vlevo dole se klikne na monitor a tím se otevře další karta, kde se to dá nastavit, kdybych nevěděl, že to tam musí být, asi bych to nenašel.


    • zvirek

      29. dubna 2011 - zvirek

      Rádo se stalo :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.