Poradna Samsung QE55Q6F

Autor: | Vloženo: 21.01.2019 000 22:22 | Témata: Poradna Samsung QE55Q6F

Sekaní obrazu s nižším rozlišením

používám kabelovku bez setoboxu (nemám HD) programy, seká se obraz případně špatně dekoduje obraz při nízkém rozlišení jak to bylo reportováno u některých Samsung Led TV?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    24. ledna 2019

    Ano seká, ale i obraz při vyšším rozlišení. Často je to dost nepříjemné. Zahládl jsem i podivně škubající se pohyb ruky i když celý obraz jel plynule.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • kápo

      24. ledna 2019 - kápo

      díky...víte o nějakém typu LED tv od samsungu nebo LG , který tento problém nemá....samozřejmě nemluvíme o cukání díky horšímu signálu... někde bylo řečeno , že pod 50palců uhlopříčky to nebývá, chtěl bych 55


    • Sirka

      27. ledna 2019 - Sirka

      TV s úplně plynulým obrazem ve všech případech asi nedoporučím. Díval bych se po těch s výkonými procesory jako SONY s X1. Sony je navíc zpracováním obrazu na špici i když panely má os Samsungu a LG dokáže často vykouzlit lepší obraz. Jde totiž o to, že SW se snaží udělat plynulý pohyb i tam kde v originálu ani nebyl. Nejde o klasické sekání jako spíše dvojení objektu. Toto umí dnešní TV vyšší kategorie odstranit. Občas, ale dojde k zaškubnutí. Když jsem to zkoumal podrobněji zjistil jsem, že vetšinou je stejný záškub i s vypnutou funkcí, která pohyb vyhlazuje, tedy v originálu.
      Jenom je to se zapnutou funkcí při krásně hladkém pohybu najednou výraznější. Je to také o tom jak kdo má tento SW promakaný a vyladěný. Fakt nevím co doporučit, protože Sony o které jsem také uvažoval, používá OS Android a ten má plno jiných neduhů takže výkonný procesor to nezachrání, když se vám potom TV např sama vypne u napínavého pořadu. To je potom záškub!
      Já šel nakonec do OLED55B8pla a občasné škubnutí jediná slabina tohoto přístroje, ale není to až tak rušivé jako u Q6. Pokud vypnete True motion nebude se obraz sekat nikdy vinou přístroje a rychlá odezva OLED zaručí nerozmazaný obraz. Nevyhnete se, ale "dvojení" při specificky rychlém švenkování kamery. Takový pohyb obrazu byl i u klasických obrazovek jen nebyl na malé úhlopříčce tolik viditelný.
      Nic dokonalešího asi dnes neseženete potom ještě čekat na Mikro LED, ale zpracování obrazu bude alfa a omega stále.
      OLED55C8pla je na tom malilinko lépe a za ten příplatek se to nevyplatí.


    • Sirka

      28. ledna 2019 - Sirka

      Ještě zmíním, že "sekání" vyloženě tedy trhnutí obrazu, v případě zmíněné LG, v běžném přenosu(kabel UPC) uvidíte opravdu vyjímečně.
      Časteji se objevuje např. v knihovně HBO, youtube, nebo komprimovaných filmů přehrávaných z počítače či flash USB. Zde je na vině spíše zdroj nebo pokud nestíhá wifi. I tak to není až tak častý jev.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.