Poradna Samsung UE40D6530

Autor: | Vloženo: 05.08.2011 000 23:16 | Témata: Poradna Samsung UE40D6530

Naladění satelitního tuneru

Dobrý den,
nedaří se mi po automatickém ladění přes satelitní tuner naladit ani jeden český/slovenský program, mám v seznamu jen 187 kanálů, ale bez jediného českého. Můžete mi poradit, kde dělám chybu. Zakoupil jsem si k tomu modul CI+ Irdeto + Cartu Sky link. Děkuji Marek Šuška

  • Matyáš

    Matyáš

    6. srpna 2011

    Dobrý den,
    pravděpodobně nemáte správně nastavenou (orientovanou) parabolní anténu nebo konvertor. Také je možné, že jste před automatickým laděním nevybral z množství možných satelitů jen ASTRA 19,2E a ASTRA 23,5E (při dvojitém konvertoru) a současně nedefinoval DiSEqCD, který slouží k přepínání obou satelitů ASTRA. Dporučuji nastavení provádět podle stanice ČT24, protože ta není kódována a tudíž nevyžaduje modul ani kartu pro její sledování. Je-li v blízkém okolí nějaká jiná parabola pokuste se vaši nastavit ve stejném směru a náklonu a poté dát aut. ladění satelitních stanic. Pokud se vám podaří naladit zmíněnou stanici můžete zkoušet měnit polohu paraboly do optimální polohy dle síly signálu. Pokud nemáte žádné zkušenosti s nastavením a laděním satelitu doporučuji se obrátit např na prodejce TV, nebo odbornou firmu nebo někoho kdo by vám s tím prakticky pomohl.
    Po správném naladění budete mít při dvojitém konvertoru cca 1600 TV a rozhlasových stanic včetně zakódovaných
    Se zakoupeným modulem a kartou, které zmiňujete vám nepůjde nahrávat zakódované satelitní čs a slovenské kanály. Více se dozvíte z mé recenze a dodatku k recenzi na Heureka k dané TV.
    Přeji hodně úspěchů s naladěním satelitního tuneru, snad vám mé rady alespoň trochu pomohou.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
    • Marek Šuška

      7. srpna 2011 - Marek Šuška

      Dobrý den,

      moc děkuji za odpověď, už jsem to zvládnul díky opsání nastavení ze starého satelitního příjimače. Byla to maličkost, ale pro laika trochu zdržení. S nahráváním jsem byl smířen, četl jsem vaši recenzi, na druhou stranu mi bylo sděleno, že Cryptoworks nebude po roce 2012 fungovat a proto jsem šáhnul po novém Irdetu. Musím se přiznat, že používat tuto funkci neplánuji, spíše mě bude zajímat nahrávání zahraničních programů, ale to jsem ještě nezkoušel. Zatím jsem s TV moc spokojený, snad budu i nadále. Přeji příjemný den


    • Anonymní uživatel

      8. srpna 2011 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,
      jen krátce na vysvětlenou.
      Karty Irdeto tj. i typ ICE jsou součástí nového systému kódování a nebudou měněny po roce 2012!!! Mnou navrhované řešení konfigurace modulu a karty tedy umožňuje nahrávání na pevný disk u TV Samsung a současně podporuje nový systém kódování Irdeto.


    • Tc

      16. srpna 2011 - Tc

      Takže s modulem MASCOM IRDETO+CRYPTOWORKS nahrávání nepůjde? Nebo si v tomto případě mohu zvolit jaký dekodovací systém použiji? Zas víc jak 1000 Kč se mi do starého samotného CRYPTOWORKSu moc investovat nechce. Jinak ve Skylinku jsou už programy, které zprovozním jen s kartou IRDETO.. Znamená to ,že stačí jan ta karta ICE nebo musím mít i irdeto modul?? Já se právě rozhoduji, jak vyřešit příjem TV. Právě nám odešla "staré" lcd a tak se rozhoduji zda koupit tento o něco málo dražší model TV, kde je vše vestavjené a nebo zda koupit zvlášť set-top-box atd... Zas o možnost nahrávání bych nerad přišel. Na druhou stranu mě láká ta možnost mít vše v jednom..


    • Tc

      16. srpna 2011 - Tc

      Dobrý den.
      Ještě dodatek k předchozímu dotazu. Procházel jsem internet a v jedné diskusi jsem se dočetl, že by mělo být s posledním FW vše v pořádku. Jaká je tedy aktuální situace. ?


    • Marek Šuška

      16. srpna 2011 - Marek Šuška

      Dobrý večer,
      děkuji za zaslané odpovědi. Už se v tom začínám trochu ztrácet. Jaká teda musi (muže) být karta a modul aby vše i do budoucna fungovalo OK?

      Mám ještě dotaz k přepínání programů, taky vám to trvá delší dobu než bylo zvykem a taky se vám při zapnutí TV zobrazí informace o potvrzení přijetí modulu a karty???

      Děkuji a přeji příjemný večer


    • Matyáš

      16. srpna 2011 - Matyáš

      Ahoj, nechci dokola psát totéž, ale stále tomu řada lidí asi nerozumí tak to znovu zopakuji.
      Pro správnou funkci nahrávání je třeba zakoupit kartu ICE, která umožňuje přechod na nový systém Irdeto, čili bude plně funkční i po roce 2012. Tato karta se zastrčí do modulu, který musí být typu Cryptoworks od firmy Mascom. Tato kombinace je odzkoušená a je plně funkčn, ručím za to.
      Pokud výrobce opravil FW já to již nepoznám, protože mám nakoupeny zmíněné komponenty a kvůli odzkoušení nebudu vyhazovat další peníze za nákup jiných komponentů.
      Přepínání programů někdy trvá krátce a někdy déle, jak kdy, ale je to normální. Zpoždění je způsobeno tím, že karta vyhodnocuje zda daný přepnutý kanál je přístupný nebo zablokovaný. Stejný problém je i u samostatných satelitních přijímačů.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.