Poradna Samsung UE48H6470

Autor: | Vloženo: 08.05.2015 000 00:44 | Témata: Poradna Samsung UE48H6470

DVB-T2

Dobrý den chci se zeptat televize pokud mám příjem digitalní neprijme DVB-T2 ale pokud koupim settobox da se propojit s tim druhym "intuitivnim" ovladacem takze nebudu potrebovat jeste ovladac od settoboxu ale postaci ty klasicke dva od televize takze budu normalne prijimat kanaly v HD jako NOVA HD atd ale potrebuju k tomu settobox, nebo existuje nějakej malej externi dvb-t2 prijimac ? Díky

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. května 2015

    Vážený pane,

    na standardu DVB-T2 se prozatím nevysílá (je puštěné pouze testovací sledování v centru Prahy a nebude se na něm vysílat ještě minimálně 2 roky.

    V rámci DVB-T lze naladit pouze HD programy České televize - ČT1 HD, ČT2 HD, ČT4 SPORT. Nova HD šla sledovat pouze v letech 2009-2013, nyní je dostupná pouze v rámci satelitního příjmu.

    Prozatím je tedy koupě přijímače DVB-T2 neopodstatněná. Maximálně byste měl možnost sledovat jiný kanál než právě nahrávaný.

    S pozdravem

    Jana V O B E J D O V Á
    asistentka prodeje
    E L E K T R A P V s. r. o.
    Vrbenská 197/23 I 370 01 České Budějovice I IČO:48202550

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Martin

      25. června 2015 - Martin

      Reagovat tím, že se bude vysílat až za dva roky mi přijde jako holý nesmysl, většina lidí si kupuje novou TV na víc než na dva roky a proto si naopak myslím, že v dnešní době kupovat novou televizy bet DVB-T2 jsou vyhozené peníze.
      Ale na druhou stranu chápu, že vy musíte v první řadě vyprodat zásoby.


    • Anonymní uživatel

      30. června 2015 - Anonymní uživatel

      Vážený pane,

      nikoliv, radím podle svého přesvědčení, pokud bych nabízela, jak bych měla, řeknu Vám, že je nutnost koupit UHD TV s DVB-T2 za 40 000,- Kč. Naopak, snažím se každému poradit co nejlépe, a to bez ohledu na marže.

      Dle tiskové zprávy Ministerstva průmyslu a obchodu bude vysílání odloženo na rok 2021 a i po zapojení nového standardu bude stále běžet několik let podpora i pro DVB-T.

      V tomto případě Vám opravdu raději doporučím koupit klasickou TV základní modelové řady, neboť v dnešní době nelze zaručit, že za 6 let televize poběží, jak má, a také, v té době bude zastaralá a technologie již bude jinde.

      Pokud byste chtěl plnou podporu pro vysílání přes budoucí standard DVB-T2, je nutné sledovat, aby TV měla podporu i kodeku h.265/HEVC. V tomto kodeku bude vysíláno a dále tento kodek slouží pro podporu videí. Neboť se tento nový kodek začíná běžně používat, je nutné, aby jej TV podporovala také, a to i v případě, že pouze chcete sledovat videa přes USB a o DVB-T2 prozatím uvažujete nezávazně.

      Výrobci se již zaměřují i na DVB-T2 a většina televizí i ze základních modelových řad mají DVB-T2. LG nabízí kodek h.265/HEVC v televizích s operačním systémem webOS 2.0, případně TV s možnou aktualizací na webOS 1.5 (loňské modelové řady od LB630V výš) a například Samsung nabízí podporu HEVC již od minulého roku tuším od téměř nejnižší řady H5000.

      S pozdravem

      Jana V O B E J D O V Á
      asistentka prodeje
      E L E K T R A P V s. r. o.
      Vrbenská 197/23 I 370 01 České Budějovice I IČO:48202550


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.