Poradna Samsung UE55J6282

Autor: | Vloženo: 19.11.2016 000 13:59 | Témata: Poradna Samsung UE55J6282

Poradíte kterou?

Samsung UE55J6282 vs. Samsung UE55KU6172
Vyplatí se připlatit za prohnutou a UHD? Zajímá mě, zda se dají napojit na externí reproduktory.

  • 23. listopadu 2016 - Odpověď partnera sekce T.S. Bohemia

    Dobrý den,

    rozhodně bych doporučil si připlatit za UHD televizi. Prohnutá obrazovka je jak po designu tak v pozorovacím zorném úhlu nepatrně lepší než rovná.

    Externí reproduktory je možné připojit přes optický kabel.

    S pozdravem

    T.S.BOHEMIA a.s.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Registrovaný uživatel

      23. listopadu 2016 - Registrovaný uživatel

      Dobrý den,
      rozhodně bych nebral UHD televizi. Samsung UE55J6282 má jako jeden z posledních kvalitní 100Hz VA panel. Nedejte na reklamní bláboly typu "čím vyšší rozlišení, tím lepší televize - NESMYSL"


    • mortein75

      29. listopadu 2016 - mortein75

      Přesně tak... jen doplním že Sony KDL 80xx má ten VA panel ještě lepší.
      Osobní srovnání obou panelů vedle sebe na prodejně Electro world. Stejný HD kabelový signál, program ct24, přepínání režimů obrazu, srovnání režimů Standard. Sony po přepnutí do tohoto režimu neztrácí oproti Samsungu ostrost obrazu. Opravdu znatelný rozdíl. UE55J6282 byl můj horký favorit, nakonec mám doma Sony KDL55W808C.
      Ale oba panely Sony (120Hz) i tento Samsung jsou asi opravdu poslední VA 100Hz co se do LED TV použily. Většina současných UHD panelů je IPS 60Hz a to je rozhodně znát. Ale jsou 4K a dobře se prodávají i lidem, kteří tam kolikrát nepustí ani HD signál...


    • michal

      3. prosince 2016 - michal

      Ahoj, prosím tě, máš nějaké srovnání oproti Sony Bravia KDL-55W756C popřípadě 755 ? rozdíl jen ve 3D ?

      Ta sony byla pro mě top výběr, ale když mi na prodejně pustili klip na test plynulosti tak se obraz na sony sekal, oproti samsungu.
      Díky za případné postřehy, jak jde obraz, jestli se občas kolem postav objevují stíny, či jiné neduhy...
      Díky moc Michal


  • mortein75

    mortein75

    3. prosince 2016

    Tak rozdíl je jen v tomto: jiná barva stojanu, 3D a vyšší dynam. frekvence panelu 1000Hz oproti 800Hz 755. 756 je stejná, jen stříbrná. Tak nevím jestli jsi srovnával tohoto Samsunga a nebo jiného, ale já viděl v reálu tohoto s 755, ale ne videoklipy ale běžné pozemní vysílání. U bou Tv prodavač predemnou nastavil režim obrazu standard.
    K těm duchům kolem postav, asi jsem si toho už párkrát všiml, když o tom teď přemýšlím.
    Ale určitě to nebylo u Full HD videa třeba z YouTube. To běží při kabelovém připojení internetu bravurně. Přes WiFi se obraz obcas seká.. Bylo to u běžného SD pozemního vysílání, a zase bych řekl že e za to spíš mohla kvalita signálu než že by nestíhal panel. Co se týče obrazu, nemůžu TV nic vytknout. Horší je to ale s Androidem, ten když si postaví hlavu, tak se dokáže restartovat i 3x za den. Zatím se mi to teda stalo jen jednou a zatím mám klid.
    Těžko říct, abych ti mohl jednoznačně říct příklon se k té či druhé, musel bych mít obě TV doma a testovat je naráz v reálném provozu. Ale mě ten Samsung co se týče obrazu na prodejně nepřesvědčil a naopak Sony si přenesla ten hezčí obraz i ke mě domů..
    Jinak jestli chceš nějaké další postřehy, zkus zahraniční diskuze, je jich plno a nebo se obrať na uživatele, jenž má obsáhlou recenzi tady na Heurece u KDL 808C. Taky jsem od něj čerpal nějaká moudrá před zakoupením 808. Ahoj MP.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Michal

      4. prosince 2016 - Michal

      Ahoj a díky moc za postřehy, Já už prolezl šíleně obchodů a v každém ti řeknou něco jiného a ne všude mají konkrétní televize k porovnání.Líbí se mi přístup prodejce, který řekne vlastní názor, než že papouškuje to co je napsáno u popisu. A pár se jich shodlo, že Full HD je naprosto dostačující, a právě konkrétně tyto uvedené televize, co jsme zde zmínili, jsou dobrá volba a opravdu povedené. A opravdu, "méně je někdy více" :-) . To sekání obrazu, jak jsem psal bylo u nějakého kousku z Hobita, v asi echt kvalitě s velkým počtem snímků. sony to dělala i u 4K televize za 35 tisíc, je ale pravda že já sice full hd mám ale asi ne s takovým počtem snímků a navíc toto nikdo, kdo tv zakoupil, v recenzi nezmiňoval, takže se toho nebojím. Díky Michal


  • Registrovaný uživatel

    Registrovaný uživatel

    6. prosince 2016

    Mám cca měsíc Samsung UE55J6282 a jsem max.spokojen. Na základě rad na internetu jsem si pohrál s nastavením obrazu a ještě se mě nestalo, že bych měl pocit, že se obraz sekl nebo trhnul (sport, film,klip...). 100Hz panel je podle mě znát.
    Jediné co bych tv vytknul je pro mě ne zcela komfortní ovládání tv, hlavně epg apod. Ale uznávám, že jsem hodně rozmazlený satelitními přijímači,kde si můžu nastavit opravdu vše.
    Jinak rychlost Tizenu je zcela bez problémová, stejně jako rozhraní smart hub. Aplikací by mohlo být víc, ale stačí. Na to, že zatím nepoužívám žádný smart ovládač ani bezdrátovou klávesnici či myš, tak vše ok.
    Jen doufám, že vydrží hooodně dlouhou dobu bez nějakých poruch jako mé předchozí televize.
    Závěr: můžu s klidným svědomím doporučit

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • Jakub

      7. prosince 2016 - Jakub

      již jsem také zakoupil 6282. Dejte odkaz na dobré ladění obrazu. Děkuji


    • Registrovaný uživatel

      8. prosince 2016 - Registrovaný uživatel

      Čerpal jsem z více zdrojů, už přesně všechny nemám, ale zkuste začít tímto:
      http://www.rtings.com...

      Případně prolést tuto diskuzi:
      http://forum.avmania.e15.cz...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.