Poradna Sony Bravia KD-55AF8

Autor: | Vloženo: 03.04.2019 000 22:14 | Témata: Poradna Sony Bravia KD-55AF8

Problémy se zapnutím televizoru

Dobrý den, stává se mi opakovaně u této televize, kterou mám krátce, že po delší době po kterou je televize vypnutá (vypínám jí standardně dálkovým ovládáním) nelze zapnout, nereaguje na dálkové ovládání. V příručce se píše, že někdy je na aktivaci systému potřeba něco času a pokud se nezapne je potřeba několik sekund počkat a zkusit to znovu. Bohužel podle mé zkušenosti je to víc než několik sekund, často spíš několik minut. Už se mi i stalo, že jsem musel televizi vytáhnout ze zásuvky, aby zareagovala na dálkové ovládání. Dělám něco špatně? Nepřijde mi to jako normální. Nebo je možné, že je něco špatně v nastavení? Nebo je potřeba jinak televizi zapínat či vypínat? Je pochopitelné, že čekat minuty na zapnutí televize je nepříjemné a taky nepřijatelné. Děkuji za každou radu.

  • Bruno

    Bruno

    7. dubna 2019

    Uvedené závady způsobuje operační systém Android
    naimplantovaný do TV Sony jako operační systém.
    Operační systém Android není primárně vhodný do TV,
    které mají obecně velmi slabou operační pamět.
    Musíte se naučit s tím žít...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr

      14. dubna 2019 - Petr

      Děkuji za reakci. Nevím ale jestli si rozumíme...asi jsem dostatečně nezdůraznil, že mi nevadí čekání na spuštění systému Android, což - aspoň myslím - popisujete Vy. Mě jde o to, že po delší době bez spuštění, televize nereaguje VŮBEC. Tj. ani se neobjeví úvodní animace spouštění Androidu, žádná obdoba kroužícího kolečka či přesýpacích hodin, dokonce se ani nerozsvítí notifikační LED kontrolka dole pod obrazovkou. NIC, prostě televize nereaguje. Jak už jsem minule psal, naposledy kdy se to stalo (televize byla tři dny vypnutá) jsem po 15-20 minutách marného mačkání dálkového ovladače musel televizi vytáhnout ze zásuvky, počkat a znovu zastrčit do zásuvky. Nevěřím, že je toto doba spouštění Androidu na TV, a že všichni uživatelé Android TV se stímhle naučili žít... Mám pocit, že tady bude jiný problém


    • JirkaM

      21. dubna 2019 - JirkaM

      Úvodní animace android by se měla objevit jen pokud je předtím TV vytažená ze zásuvky nebo po aktualizaci. To, co vám dělá, není normální, kontaktoval bych servis.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.